Не просто уколи краси - виявлена ​​несподівана користь ботокса для організму
Категорія
Технології
Дата публікації

Не просто уколи краси - виявлена ​​несподівана користь ботокса для організму

Не просто уколи краси - виявлена ​​несподівана користь ботокса для організму
Джерело:  online.ua

Виявляється, уколи ботокса оновлюють не тільки шкіру, але і душу людей. До такого висновку прийшли американські вчені з Школи фармацевтики і фармацевтичних наук Скаггс в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго, які довели, що препарати ботокса, крім свого вираженого косметичного ефекту, є відмінним засобом для профілактики депресії. Вони вивчили базу даних Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FAERS), в якій є понад 13 млн добровільних повідомлень про побічні ефекти, які люди відчували при прийомі ліків. Ось що вони виявили - депресія відзначалася на 40-88% рідше у пацієнтів, які отримували ботокс. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Scientific Reports.

Автори дослідження відзначили, що люди, які одержували ін'єкції ботокса - в шести різних місцях, а не тільки в лоб - повідомляли про депресію значно рідше, ніж пацієнти, які проходили різне лікування за тими самими умовами. Тим самим вони спростували теорію, яка існувала багато років, про те, що ін'єкції ботокса при косметичних причинах полегшують депресію у людей, через те, що вводяться в лоб і послаблюють сильні зморшки, які порушують петлю зворотного зв'язку, через що підсилюються негативні емоції.

"Ми виявили, що механізм може бути більш складним, тому що насправді не має значення, де вводиться ботокс. Цей висновок є захоплюючим, тому що він підтримує новий метод лікування, який впливає на настрій і бореться з депресією, однією з поширених і небезпечних психічних хвороб, і заснований на дуже великому масиві статистичних даних, а не на обмежених спостереженнях", - підкреслили дослідники.

На наступному етапі вчені планують провести додаткові дослідження, щоб визначити механізм дії ботокса як антидепресанта. Вони вважають, що потрібно вивчити кілька можливостей ботокса, який може бути ефективніше інших препаратів при психологічних і психічних розладах.

Важливо додати, що за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, більше 264 мільйонів людей у всьому світі страждають депресією. Депресію часто лікують психотерапією, селективними інгібіторами зворотного захоплення серотоніну, інгібітори зворотного захоплення дофамін-норадреналіну і/або інгібіторами зворотного захоплення серотонін-норадреналіну. Все ж ці підходи неефективні для майже однієї третини пацієнтів. Ось чому лікарі і дослідники вивчають інші варіанти лікування, включаючи електросудорожну терапію, транскраниальную магнітну стимуляцію, інфузії кетаміну і, останнім часом, ін'єкції ботокса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі з'ясували, що волоські горіхи допомагають боротися з депресією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?