Ніхто цього робити не буде: Київ жорстко поставив на місце ще одну країну
Категорія
Світ
Дата публікації

Ніхто цього робити не буде: Київ жорстко поставив на місце ще одну країну

Ніхто цього робити не буде: Київ жорстко поставив на місце ще одну країну
Джерело:  online.ua

Україна та Угорщина ніяк не можуть владнати усі свої конфлікти, більшість із яких розгорілися після того, як угорська влада з вересня 2017 року почала ветувати усі рішення в НАТО, які стосуються поглиблення співпраці з офіційним Києвом, а також заблокувала діалог на політичному рівні. Масла в огонь додають гучні та провокаційні заяви, які лунають з обох сторін протягом багатьох років. Цього разу скандал спалахнув після нового випаду Будапешту у бік України. Заступник глави МЗС Василь Боднар зразу ж відреагував на закиди міжнародного партнера - він зізнався, що обурений останньою заявою посла Угорщини, наголосивши, що вона порушує досягнуті домовленості глав МЗС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення українського дипломата у соціальних мережах.

"Стара пісня про нове" - так можна назвати слова посла Угорщини про наші закони. Українське законодавство ніхто не змінюватиме на вимогу іноземної країни! Трактуємо такі закиди як відхід від конструктивного треку, над яким працюють міністри Дмитро Кулеба та Петер Сійярто", - заявив Василь Бондар.

Варто звернути увагу на те, що в нещодавньому інтерв'ю посол Іштван Ійдярто зазначив, що Угорщина буде зберігати вето на засіданнях комісії Україна-НАТО на рівні міністрів через "дуже негативні для угорців" три реформи, які нині є в Україні. Це, за його словами, реформа освіти, використання мови та адміністративна реформа.

"Якимось чином ці три, в певному сенсі широкі погляди, дуже прогресивні, дуже європейські реформи постійно погіршують прав меншин. Це головна проблема", - поскаржився Ійдярто.

На його переконання, "Україна повинна повернутися до політики, яку вона вела до ухвалення закону "Про освіту", закону "Про вищу освіту" та закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Будапешт виступив з несподіваною заявою — угорська влада наголосила, що підтримає посилення санкцій проти Росії за її агресію проти України, однак тепер є нова важлива умова. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?