Зеленський ухвалив нове резонансне рішення - що варто знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський ухвалив нове резонансне рішення - що варто знати

Зеленський ухвалив нове резонансне рішення - що варто знати
Джерело:  online.ua

Нещодавно на підпис президенту України передали законопроєкт про зниження так званого "зеленого тарифу". У п'ятницю, 31 липня, Володимир Зеленський поставив на документі свій підпис. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у Facebook.

За його словами, законопроєкт №3658 впроваджує ключові параметри для урядового меморандуму з виробниками "зеленої енергетики". Тариф буде знижено на 15% для сонячних електростанцій, а для вітрових — на 7,5%.

"На практиці це означатиме, що держава та всі українці заощадять майже 7 млрд грн щорічно. До 2030 року меморандум дасть можливість зменшити об’єм виплат «зеленій генерації» приблизно на 2 млрд євро", - наголосив Шмигаль.

Він додав, узгоджений документ "сприятиме збалансуванню ринку електроенергії, захистить права інвесторів та дозволить уникнути підвищення тарифів на електроенергію для людей".

Авторами законопроєкту стали представники Міністерства енергетики. Його підтримали під час парламентського розгляду 228 народних депутатів. Голосування відбулося нещодавно, 21 липня.

Документ, як передбачається, повинен закінчити суперечки у сфері відновлювальної енергетики. Це — фактичне виконання домовленостей між Кабінетом міністрів та інвесторів галузі.

Згідно з законопроєктом, "зелений тариф" знизиьтся, а обсяг введення нової потужності СЕС в експлуатацію скоротиться.

Як повідомляв ONLINE.UA, місцеві вибори наприкінці жовтня пройдуть в Україні відповідно до режиму обмежень, які ввели через поширення COVID-19.

Президент Володимир Зеленський виступив із дорученням підготуватися до такого режиму. За оприлюдненими даними, для підтримання порядку в день голосування залучатимуть додаткові підрозділи поліції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?