Пригоди вагнерівців у Білорусі - у Путіна поставили термінову вимогу Лукашенку
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригоди вагнерівців у Білорусі - у Путіна поставили термінову вимогу Лукашенку

Пригоди вагнерівців у Білорусі - у Путіна поставили термінову вимогу Лукашенку
Джерело:  online.ua

Російський уряд зробив "натяк" адміністрації президента Білорусі Олександра Лукашенка щодо затримання найманців ПВК Вагнера. Усіх громадян РФ необхідно відпустити, вважають у Кремлі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг Дмитра Пєскова, речника президента Росії.

За його словами, білоруська сторона нібито не надала даних про причини та обґрунтування затримання росіян.

"Безумовно, безпідставне затримання 33 російських громадян не зовсім вкладається у параметри союзницьких відносин. Це однозначно. І саме тому ми сподіваємося, що вже найближчим часом цей інцидент буде прояснено нашими білоруськими союзниками й громадяни будуть звільнені", - підкреслив прессекретар Володимира Путіна.

Він пояснив, президент країн ще жодним чином не контактували з приводу резонансного інциденту. Уся комунікація відбувається на рівні МЗС та посольства РФ у Мінську.

"Ми дуже стурбовані тим, що досі не було надано консульський доступ до затриманих росіянам. Сподіваємося, що це станеться найближчим часом. Також ми стурбовані тим, що досі не була представлена будь-яка інформація, що обґрунтовує затримання російських громадян", - резюмував Пєсков.

Нагадаємо, групу осіб затримали на туристичній базі під Мінськом вночі 29 липня. білоруська сторона назвала їх найманцями, які входять до складу так званої приватної військової компанії Вагнера, що пов'язана з Кремлем та особисто Путіним.

Адміністрація Лукашенка назвала цю групу лише частиною масивної кампанії, яка спрямована на дестабілізацію, заворушення й "революцію".

Багато хто з затриманих, ймовірно, воював проти України на Донбасі. Диппредставника Києва з цього приводу викликали в білоруське МЗС. Українську сторону закликали надати дані щодо окремих осіб.

Водночас Кремль відмовився визнавати їхнє українське громадянство, що можна побачити з тверджень Пєскова.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруські дипломати надали українським колегам весь список осіб, яких затримали під Мінськом як бойовиків сумнозвісної ПВК. Офіційний Київ перевірятиме їх на причетність до війни проти України на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?