У Путіна несподівано змінили позицію щодо Донбасу - в Кремлі новий розкол
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна несподівано змінили позицію щодо Донбасу - в Кремлі новий розкол

У Путіна несподівано змінили позицію щодо Донбасу - в Кремлі новий розкол
Джерело:  online.ua

Нещодавно офіційно стало відомо, що заступник глави адміністрації російського президента Дмитро Козак написав листа раднику лідерки ФРН Ангели Меркель з копіями для представників команд Еммануеля Макрона та Володимира Зеленського, у якому назвав переговори по Донбасу на рівні радників безглуздими і запропонував від них відмовитися. Нова пропозиція РФ шокувала не тільки офіційний Київ, але й багатьох міжнародних партнерів нашої країни. Однак уже 31 липня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков неочікувано почав відхрещуватися від заяви Дмитра Козака. За словами прессекретаря Путіна, інформація про вихід Росії з переговорного процесу щодо Донбасу на рівні радників є перекручуванням і Козак ніколи такого не говорив. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

"Ні про яке згортання переговорів Козак не писав, не говорив, і якщо це стверджується, це є перекручуванням", - заявив речник Володимира Путіна.

Окрім того, Дмитро Пєсков вкотре наголосив, що робота на рівні помічників триватиме.

Варто звернути увагу на те, що в Міністерстві закордонних справ України на парадоксальні заяви представників Кремля відреагували доволі спокійно. Глава МЗС Дмитро Кулеба зізнався, що поки не бачать підстав говорити про руйнування нормандського формату через лист від заступника глави адміністрації президента РФ Дмитра Козака.

"Безумовно, я в курсі цієї ситуації і був в курсі ще до того, як вона з’явилася у ЗМІ. Багато емоцій, багато спроб посилити свої позиції в переговорному процесі. Україна налаштована принципово на збереження нормандського формату, на продовження функціонування Мінського процесу. Ми будемо глибоко жалкувати, якщо російські кроки будуть спрямовані на руйнування цих зусиль. Але говорити про це зарано", - підкреслив український дипломат.

Окрім того, він звернув увагу на те, що наразі - все в руках самого очільника Кремля Володимира Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі почали публічно погрожувати Україні після нового рішення США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?