Україна і Білорусь екстрено почали спецоперацію на кордоні - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна і Білорусь екстрено почали спецоперацію на кордоні - що відбувається

Україна і Білорусь екстрено почали спецоперацію на кордоні - що відбувається
Джерело:  online.ua

Україна і Білорусь невідкладно розпочали спільну прикордонну спецоперацію, яка триватиме майже 3 місяці поспіль - аж до кінця жовтня. За словами представників Держприкордонслужби, у рамках протидії протиправній діяльності на українсько-білоруській ділянці державного кордону почалася спільна спеціальна прикордонна операція "Зубр-2020". Варто звернути увагу на те, що така спецоперація проводиться щорічно за домовленістю прикордонних відомств. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

Згідно з останніми даними, після підготовчого наразі розпочався основний етап операції: відбуваються оперативно-розшукові, профілактичні, режимні та інші заходи як поза пунктами пропусків, так і в них з виявлення та припинення протиправної діяльності на держкордоні.

"Забезпечується моніторинг обстановки в прикордонних районах і на шляхах міжнародного сполучення. До патрулювання державного кордону, крім прикордонних нарядів, залучається пілотована і безпілотна авіація", - наголошують в Держприкордонслужбі.

Окрім того, зазначається, що на рівні прикордонних загонів відбувається регулярний обмін інформацією.

Варто нагадати, що 30 липня прикордонники Білорусі повідомили ДПСУ про посилення прикордонного режиму на спільній ділянці кордону. Також стало відомо, що білоруські прикордонники вживають додаткових заходів контролю за порядком відвідування і перебування громадян у прикордонній зоні і прикордонній смузі. Окрім того, цього ж дня Україна і Білорусь домовилися про посилення прикордонного режиму, щоб не допустити дестабілізації обстановки в обох країнах.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда очільника Кремля Володимира Путіна звернулася до адміністрації президента Білорусі Олександра Лукашенка  щодо затримання найманців ПВК Вагнера. Російська влада запевняє, що усіх громадян РФ необхідно відпустити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?