Падіння режиму Лукашенка: який сценарій Путін вже приготував для Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Падіння режиму Лукашенка: який сценарій Путін вже приготував для Білорусі

Падіння режиму Лукашенка: який сценарій Путін вже приготував для Білорусі
Джерело:  online.ua

Відомий український режисер та колишній політв’язень Олег Сенцов вирішив прокоментувати резонансні події, які сколихнули нещодавно Білорусь - він наголосив, що всіляко підтримує опозиційні протести в сусідній країні. Проте він побоюється, що білоруси так і не зможуть відійти із зони впливу очільника Кремля Володимира Путіна. На думку Сенцова, початок протестів у Білорусі на підтримку Тихановської може означати кінець епохи Лукашенка. Чинний лідер Білорусі буде змушений вдатися до чисельних фальсифікацій виборів задля збереження своєї влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення режисера в соціальних мережах.

"Питання в тому, чи захоче білоруський народ приєднатися до українського в боротьбі проти агресивного впливу Росії, чи натомість буде знову намагатися "дружити", але на нових умовах", - наголосив Олег Сенцов.

Окрім того, український активіст звернув увагу на неоднозначний коментар Тихановської щодо приналежності Криму. Він може означати, що навіть опозиція в Білорусі не хоче псувати свої відносини із Володимиром Путіним. На переконання Олега Сенцова, після того, як Лукашенко втратить владу, існує велика ймовірність анексії білоруських територій Російською Федерацією, як це вже було в Україні

"Першим тривожним сигналом може стати приїзд до Білорусі "вагнерівців", -підкреслив український режисер.

Варто звернути увагу на те, що Світлана Тихановська, яку вважають головною конкуренткою Лукашенка на президентських виборах в Білорусі, уже відповідала на запитання, про те, чий Крим. Вона неоднозначно зазначила, юридично Крим є українським, а фактично – російським.

"Країні та її народу, які залежать від Росії сильніше за нас, треба пройти дуже тяжкий шлях до справжньої незалежності і свободи. Але я дуже радий, що перший крок до цього вони вже роблять", – підсумував Олег Сенцов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі неочікувано змінили позицію щодо Донбасу після заяв Дмитра Козака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?