Не раніше вересня - до українців звернулися з невтішними новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Не раніше вересня - до українців звернулися з невтішними новинами

Не раніше вересня - до українців звернулися з невтішними новинами

У Кабінеті міністрів озвучили невтішний для українців прогноз про відкриття кордонів з країнами Євросоюзу. Віцепрем'єрка з питань євро- та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина вважає, цього не буде щонайменше до вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Obozrevatel TV.

За її словами, українська сторона наразі надає європосадовцям усі необхідні дані щодо епідемічної ситуації. Діалог тримають Міністерство охорони здоров'я та дипломати.

"Відкриття цих кордонів не відбудеться одномоментно для всіх. Це буде поступовий процес і, з огляду на те, що весь світ чекає на другу хвилю коронавірусу, можливо, вона буде, можливо, це будуть певні регіональні спалахи, то раніше кінця вересня про системність важко говорити", - пояснила Стефанишина.

Слід зауважити, востаннє влада Євросоюзу переглядала розподіл третіх країн за доступом в умовах пандемії 30 червня. Тоді Україну не внесли до "зеленого списку", а залишили у "червоному".

Офіційний Брюссель оновлює свої висновки щодо сусідніх держав кожні два тижні. Нещодавня оцінка означає, що принаймні ще 14 днів кордони співдружності для українців закриті.

Згідно з даними влади ЄС, країна повинна мати менші чи середні показники захворюваності на COVID-19, які порівнюються з даними Брюсселя. Водночас повинні бути ознаки стабільності чи уповільнення темпів епідемії.

Станом на ранок у п'ятницю, 31 липня, в Україні підтвердили вже 69 884 діагнози коронавірусу. За попередню добу нових випадків виявили 1 090.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я оголосили про загрозливу тенденцію щодо поширення коронавірусу COVID-19. Очільник відомства Максим Степанов невідкладно звернувся до українців з цього приводу. За його словами, існує лише один спосіб порятунку від інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?