У дипломатії все дзеркально - Росія відкрито погрожує ЄС відповіддю
Категорія
Політика
Дата публікації

У дипломатії все дзеркально - Росія відкрито погрожує ЄС відповіддю

У дипломатії все дзеркально - Росія відкрито погрожує ЄС відповіддю
Джерело:  online.ua

Російський уряд пригрозив Євросоюзу дзеркальною відповіддю. Приводом стали нові європейські санкції, які затвердили через причетність Кремля до кібератак. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство закордонних справ РФ.

За даними дипломатів, Москва не залишатиме без відповіді випади проти себе.

"Звісно, недружня акція ЄС не залишиться без відповіді. Як відомо, в дипломатії все дзеркально", - наголосили у відомстві.

Дипломати назвали санкційне рішення офіційного Брюсселя політичною ініціативою, яка викликає жаль.

"Знову все зроблено безпідставно, під надуманим приводом про причетність до якихось кіберінцидентів, які мали місце в минулому. Політичне підґрунтя цього кроку очевидно", - поскаржилися в МЗС РФ.

Представники міністерства додали, європейська влада обрала політики обмежень і політичного тиску замість відкритого діалогу, створення атмосфери довіри та взаємоповаги.

Російська сторона розкритикувала рішення ЄС, заперечив, що воно нібито жодним чином не посилює міжнародну безпеку та стабільність у кіберпросторі. Навпаки, буцімто саме санкції руйнують вищезгадані фактори.

Слід нагадати, європейська влада ухвалила рішення щодо санкції за кібератаки напередодні. Під нього попали також окремі представники Китаю та Північної Кореї. Механізм санкції — нововведення для Брюсселя, це його перше практичне використання.

Як повідомляв ONLINE.UA, під санкції потрапили четверо росіян, а також Головний центр спецтехнологій Генерального штабу ЗС РФ — їм заборонили поїздки в ЄС та заморозили їхні активи.

Крім того, фізичним і юридичним особам ЄС тепер заборонено надавати доступ до засобів особам і структурам з нового санкційного списку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?