Вчені відкрили механізм самознищення туберкульозу - сенсаційна інформація
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені відкрили механізм самознищення туберкульозу - сенсаційна інформація

Вчені відкрили механізм самознищення туберкульозу - сенсаційна інформація
Джерело:  online.ua

Нещодавно офіційно стало відомо, що міжнародна команда вчених змогла відкрити новий токсин, що блокує важливі для розвитку бактерій туберкульозу амінокислоти - варто звернути увагу на те, що без них ці шкідливі мікроорганізми не можуть вижити. На переконання науковців, саме це може допомогти створити препарати проти туберкульозу нового покоління. Що важливо розуміти, туберкульоз досі одне з найсмертельніших інфекційних захворювань. Попри те, що більшість випадків можна вилікувати за допомогою ліків, зростає кількість випадків, коли інфекція є резистентною до антибіотиків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Phys.org.

"Науковці з Даремського університету (Велика Британія) і Центру цілісної біології в Тулузі (Франція) відкрили новий токсин MenT, який виробляє бактерія Mycobacterium tuberculosis. Туберкульозна паличка в основному вражає легені, але може впливати й на гланди, кістки і нервову систему. Бактерії виробляють токсини, які допомагають їм адаптуватися до нового середовища. Однак іноді ці токсини шкодять самим бактеріям", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що вченим вдалося розробити вкрай деталізоване тривимірне зображення MenT, яке, в поєднанні з генетичними і біомеханічними даними, показує, що токсин пригнічує використання амінокислот, необхідних бактерії для виробництва білка. Таким чином, зростання Mycobacterium tuberculosis зупиняється, і бактерія вмирає.

"Фактично, туберкульоз сам себе отруює... За допомогою форсованої активації MenT або в результаті дестабілізації відносин між токсином і антитоксином MenA можна знищити бактерії туберкульозу", - пояснив один із авторів дослідження Тім Блоуер.

Що важливо розуміти, дослідження науковців відкриває невідомий раніше механізм блокування синтезу білка, що перешкоджає поширенню туберкульозу та інших інфекцій. Вчені мають надію, що їхня робота ляже в основу медичних препаратів нового покоління.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно іноземні вчені неочікувано для всіх заявили про новий метод лікування коронавірусу, який знижує ризик виникнення ускладнення у випадку інфікування SARS-CoV-2

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?