Нацбанк погіршив економічний прогноз щодо України - чого очікувати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нацбанк погіршив економічний прогноз щодо України - чого очікувати

Нацбанк погіршив економічний прогноз щодо України - чого очікувати
Джерело:  online.ua

Карантин, який ввели через коронавірус COVID-19, спричинив зростання безробіття. Нацбанк України представив новий прогноз щодо розвитку цього показника у майбутньому. Про це повідомляє ONLNE.UA з посиланням на оприлюднений інфляційний звіт за липень.

Згідно з висновками експертів, показники безробіття вже у 2020 році сягатимуть 10%. Попередній прогноз вказував на 9,5%, його зробили ще у квітні.

"Послаблення карантинних обмежень уже в травні спричинило швидке відновлення пропозиції робочої сили, яка в червні за щотижневими даними кількості резюме повернулася на докарантинний рівень. Інтерес до пошуку роботи відновився не лише на внутрішньому ринку праці, але й за кордоном, чому сприяло часткове відкриття державних кордонів на виїзд з метою працевлаштування", - проінформували в НБУ.

У майбутньому році відсоток безробіття впаде до 9%. Водночас попередній прогноз інформував про менший обсяг - 8,6%. Вже у 2020 році безробіття сягатиме 8,8% (8,6% за старими оцінками).

Міністерство розвитку економіки й торгівлі передбачає, що наступного року рівень номінальної середньомісячної зарплати збільшиться до 13,6 тисячі гривень. У 2022 році показник виросте до 15,4 тисячі.

Рівень безробіття сягатиме наступного року 9,2%, а от ще через рік - 8,5%.

Україна живе в режимі карантину й епідемічних обмежень з середини березня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу COVID-19 потужно вдарила по українській економіці, водночас з економіками інших держав світу. Нацбанк наприкінці липня оприлюднив новий прогноз щодо відновлення.

Згідно з оприлюдненим інфляційним звітом, скорочення української економіки за 2020 рік становитиме 6%. Наступного року зростання досягне 4%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?