Це знущання - Кремль влаштував нову істерику після резонансного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Це знущання - Кремль влаштував нову істерику після резонансного скандалу

Це знущання - Кремль влаштував нову істерику після резонансного скандалу
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна не втомлюється щоденно озвучувати нові звинувачення країнам, яких попередньо провокує на гучні міжнародні конфлікти. Цього разу Міністерство закордонних справ Росії вирішило публічно "розібратися" із владою Польщі. 31 липня МЗС РФ висловило "глибоке обурення" оскверненням пам'ятника радянському маршалу Костянтину Рокоссовському в польському місті Легніца. Окрім того, офіційна Москва почала скаржитися на те, що в Польщі "на потік" поставили осквернення пам'ятників радянським воїнам-визволителям. Це зазначається в опублікованому коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії, передає ONLINE.UA.

"Глибоко обурені знущанням над пам'яттю видатного радянського воєначальника, двічі героя Радянського союзу, маршала Радянського Союзу Рокоссовського", - поскаржилася російські дипломати.

Офіційна Москва розізлилися через те, що польська влада не висловила ставлення до "цієї потворної події".

"Звертає на себе увагу той факт, що в черговий раз акт вандалізму вчинено на території військового поховання, хоча Варшава неодноразово запевняла, що такі об'єкти користуються недоторканністю і повинні охоронятися. Очевидно, що поставлене в Польщі "на потік" осквернення пам'ятників радянським воїнам-визволителям прямо пов'язане з атмосферою ворожості стосовно СРСР і Росії, що нагнітається зусиллями влади і провідних ЗМІ, кампанією з переписування і фальсифікації історії в русофобському дусі, яка давно стала стрижнем польської історичної політики", - скаржаться в МЗС РФ.

Як уже зазначалося раніше, в ніч з 29 на 30 липня з території міського кладовища у Легніці, на якому поховані радянські воїни, був викрадений пам'ятник маршалу, який на наступний день поліція виявила з відпиляною головою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, чого очікувати від очільника Кремля Володимира Путіна після падіння режиму Олександра Лукашенка в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?