ОБСЄ виступило з терміновою заявою про події на Донбасі - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ виступило з терміновою заявою про події на Донбасі - що сталося

ОБСЄ виступило з терміновою заявою про події на Донбасі - що сталося
Джерело:  online.ua

Представники ОБСЄ виступили із заявою про стурбованість останніми подіями на Донбасі. Очільник Парламентської асамблеї організації Георгій Церетелі з цього приводу невідкладно звернувся до сторін протистояння. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міжнародної структури.

За словами Церетелі, наразі з'явився новий шанс на врегулювання війна на Донбасі завдяки узгодженому нещодавно режиму припинення вогню.

"Стале політичне врегулювання конфлікту на сході України має ґрунтуватися, перш за все, на припиненні збройних зіткнень. Для людей в зонах конфлікту ця довгоочікувана тиша стала сигналом надії на припинення їх страждань в недалекому майбутньому", - пояснив він.

Також представник ОБСЄ звернув увагу на "оперативні" порушення нового перемир'я, що не може не розчаровувати. Врегулювати протистояння можна лише за наявності довіри.

"Неповага до зобов'язань щодо припинення вогню ставить під загрозу майбутні переговори та зусилля щодо врегулювання конфлікту. Всі слова, висловлені сторонами конфлікту, повинні відповідати їхнім діям", - підкреслив Церетелі.

Слід нагадати, опівночі в понеділок, 27 липня, став чинний новий режим припинення вогню. Його узгодили під час переговорів Тристоронньої контактної групи минулого тижня, 22 липня.

Перше порушення, винуватцями якого стали окупаційні війська, зареєстрували буквально в першу годину перемир'я. З того часу кількість вогневих інцидентів налічує вже декілька. Утім, жоден український військовослужбовець не отримав поранень.

Як повідомляв ONLINE.UA, перший президент Леонід Кравчук, який очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі, виступив з новими ідеями щодо врегулювання. Перш за все вони торкаються визначення так званого особливого статусу ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?