Путін провів першу термінову зучтріч через вагнерівців у Білорусі - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін провів першу термінову зучтріч через вагнерівців у Білорусі - що відомо

Путін провів першу термінову зучтріч через вагнерівців у Білорусі - що відомо
Джерело:  online.ua

Білоруські силовики напередодні затримали групу осіб, яких назвали найманцями російської ПВК Вагнера. У Кремлі причетність до затриманих спростували, однак 31 липня президент Володимир Путін провів нараду найвищого рівня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його пресслужбу.

За офіційними даними, російський лідер провів обговорення резонансного інциденту з топпредставниками влади. Він перебував у своїй резиденції, бесіда була дистанційною.

"Відбулась ґрунтовна розмова про інцидент із затриманням російських громадян в Білорусі. Висловлено сподівання на те, що вже найближчим часом в цю ситуацію буде внесена ясність і безпідставно затримані російські громадяни будуть звільнені", - наголосили у Кремлі.

Учасниками наради став прем'єр-міністр Михайло Мішустін, очільник Держдуми В'ячеслав Володін, секретар Радбезу Микола Патрушев, міністр оборони Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков, заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв та інші топпосадовці.

Нагадаємо, інцидент стався вночі 29 липня неподалік від Мінська. На туристичній базі перебували 33 особи, яких білоруська влада назвала кремлівськими найманцями.

Офіційний Мінськ заявив, що угрупування готувалося дестабілізувати країну напередодні виборів. Загалом група складалася з 200 бойовиків, яких наразі нібито шукають. Пізніше російська влада відреагує — ці "росіяни" просто транзитом їхали через Білорусь в іншу країну.

Окремі особи з затриманих могли воювати проти України на Донбасі. З цього приводу МЗС Білорусі звернулося до Києва, незабаром українська влада перевірить отриману інформацію, правоохоронні органи готують звернення по екстрадицію.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд зробив "натяк" адміністрації президента Білорусі Олександра Лукашенка щодо затримання найманців ПВК Вагнера. Усіх громадян РФ необхідно відпустити, вважають у Кремлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?