Це станеться уже 3 серпня - надійшли невтішні новини з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Це станеться уже 3 серпня - надійшли невтішні новини з Росії

Це станеться уже 3 серпня - надійшли невтішні новини з Росії
Джерело:  online.ua

31 липня офіційно стало відомо, що будівництво "Північного потоку-2" можуть відновити вже з 3 серпня 2020 року, оскільки саме у цей день закінчується термін подачі апеляції на рішення Данського енергетичного агентства (DEA). Варто звернути увагу на те, що DEA дозволило споруджувати російський газопровід з допомогою суден з якорями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Можлива апеляція, подана в Данську апеляційну раду з питань енергетики, не матиме негайної дії про припинення, якщо рада не ухвалить іншого рішення", - йдеться в повідомленні.

Нещодавно медіа писали про те, що Данія заборонила будь-які будівельні роботи у своїх водах через те, що в тріски почався період нересту. Таким чином, будівництво газопроводу мали призупинити до вересня.Як відомо, російська влада будує газопровід "Північний потік-2" до Німеччини в обхід України - варто звернути увагу на те, що він проходитиме через Балтійське море територіями Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини. Наразі будівництво зупинилося, але у разі його завершення Росія зможе отримати можливість постачати весь свій газ через Балтійське море до Європи, не користуючись послугами української газотранспортної системи. За попередніми даними, після запуску "Північного потоку-2" Росія взагалі може відмовитися від української труби, транзит якою приносить бюджету приблизно 3 мільярди доларів щорічно.Що важливо розуміти, будівництво газопроводу завершено на більше, ніж 90%. Однак команда Путіна не може добудувати через санкції США проти фірм, які беруть участь в укладанні "Північного потоку-2". Окрім того, 28 липня стало відомо, що компанія Nord Stream 2 AG, що є оператором будівництва газопроводу "Північний потік-2" подала апеляцію на рішення Суду ЄС щодо роботи трубопроводу в рамках Газової директиви ЄС.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол України в США Володимир Єльченко озвучив нове попередження команді російського президента Володимира Путіна. Він жорстко попередив, що незабаром санкції проти Росії можуть посилити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?