Ми закликаємо - ЄС терміново звернувся до Росії через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми закликаємо - ЄС терміново звернувся до Росії через Україну

Ми закликаємо - ЄС терміново звернувся до Росії через Україну
Джерело:  Укрінформ

Представники ОБСЄ вимагають від російського агресора надати доступ до окупованого Криму. Мандат місії відкриває спостерігачам усю територію України без винятку, однак Кремль блокує її діяльність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

З відповідною заявою виступив Євросоюз, його представники брали участь у засіданні Постійної ради організації.

"Відповідно до свого мандату СММ повинна мати доступ до всієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Кримський півострів, який незаконно анексований Росією", - наголошується у заяві.

Європейські представники назвали СММ джерелом правдивих відомостей щодо події на місті конфлікту. Її обмеження — критично впливає на отримання даних.

Відзначається, що для порушення свободи пересування спостерігачів в ОРДЛО окупаційне командування скористалося як приводом карантином, який ввели через поширення COVID-19.

"Ми закликаємо Росію використати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує задля забезпечення того, щоб усі інші необґрунтовані обмеження щодо СММ були негайно скасовані", - підкреслив офіційний Брюссель.

Влада ЄС резюмувала, усі, хто повинен у цих приголомшливі порушення, має понести відповідальність.

Нагадаємо, Крим лишається під російським контролем з лютого 2014 року. Жодна цивілізована країна не визнала анексію.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники ОБСЄ виступили із заявою про стурбованість останніми подіями на Донбасі. Очільник Парламентської асамблеї організації Георгій Церетелі з цього приводу невідкладно звернувся до сторін протистояння. ОБСЄ звернула увагу на "оперативні" порушення нового перемир’я, що не може не розчаровувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?