Полтавського терориста ліквідовано - у Авакова розкрили подробиці резонансної спецоперації
Категорія
Події
Дата публікації

Полтавського терориста ліквідовано - у Авакова розкрили подробиці резонансної спецоперації

Полтавського терориста ліквідовано - у Авакова розкрили подробиці резонансної спецоперації
Джерело:  online.ua

У суботу, 1 серпня правоохоронці ліквідували полтавського терориста Романа Скрипніка, який раніше захопив в заручники полковника обласної поліції Віталія Шияна. Після восьми днів пошуків, поліцейським вдалося знайти зловмисника, але він знову, погрожуючи гранатою, взяв в заручники капітана поліції. З метою затримання зловмисника в дію ввели спеціальну поліцейську операцію "Грім", в ході якої злочинець був ліквідований співробітниками поліцейського спецназу КОРД точним пострілом. Подробиці резонансної спецоперації по ліквідації полтавського терориста повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Геращенко уточнив, що Скрипнік був виявлений в селі Опішня Зіньківського району Полтавської області близько о 2:00 в ніч на 1 серпня. В одному з нежитлових будинків його виявив начальник СРПП Зіньківського відділення Гадяцької відділу поліції капітан поліції Гума.

"Надалі Скрипнік, погрожуючи гранатою, взяв в заручники поліцейського. Гума мав при собі табельну зброю. З метою затримання зловмисника введений в дію спеціальну поліцейську операцію «Грім». Злочинець був ліквідований співробітниками поліцейського спецназу КОРД точним пострілом. Заручник мав три секунди для того, щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живий і неушкоджений", - повідомив Геращенко.

У Нацполіціі підкреслили, що Скрипніка ліквідували, коли його дії стали загрожувати життю поліцейських. Терориста застрелив снайпер.

Нагадаємо, вранці 23 липня в Полтаві працівники підрозділу карного розшуку намагалися затримати чоловіка за підозрою в незаконному заволодінні авто. Під час затримання зловмисник дістав гранату РГД-5 і взяв в заручники поліцейського - полковника відділу карного розшуку Шияна. Терорист погрожував підірвати себе і поліцейського. Після обіду Скрипнік відпустив Шияна і сховався в лісі в Решетилівському районі Полтавської області.

Зловмисником виявився 32-річний раніше судимий місцевий житель Роман Скрипнік. У його психолого-криміналістичному портреті, складеному поліцейськими, вказувалося, що полтавчанин має військову підготовку і навички виживання в екстремальних умовах. Також зазначалося, що у нього є проблеми з психічним здоров'ям на тлі вживання наркотичних засобів. Операція з пошуку полтавського терориста тривала вісім днів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Аваков зізнався, що основний канал постачання зброї терористам в мирні міста України йде від військовослужбовців і правоохоронців з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?