Росія влаштувала небезпечну провокацію в окупованому Криму - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія влаштувала небезпечну провокацію в окупованому Криму - що сталося

Росія влаштувала небезпечну провокацію в окупованому Криму - що сталося
Джерело:  online.ua

Російські військові за вказівкою президента РФ Володимира Путіна продовжують влаштовувати провокації в окупованому Криму. В рамках бойової підготовки, яку нещодавно оголосив глава Кремля, екіпаж фрегата Чорноморського флоту РФ "Адмірал Ессен" 1 серпня провів біля берегів українського півострова артилерійські стрільби по невидимим береговим цілям в районі полігону бойової підготовки "Опук". Стрілянина артилерійськими снарядами виконувалася по штурманським даними з використанням допоміжної точки наведення. Про нову провокації Росії в Криму повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

"У ході проведення стрільб розрахунки артилерійської бойової частини фрегата отримали цілевказівки і відпрацювали алгоритм дій при виконанні навчально-бойової вправи. При проведенні залікових артилерійських стрільб особовий склад фрегата "Адмірал Ессен" успішно вразив невидимі берегові мети, що імітують позиції умовного противника, застосувавши артилерійську установку А -190 ", - розкрили подробиці стрілянини в Криму в російському оборонному відомстві.

Важливо відзначити, що це не перші артилерійські стрільби окупантів біля берегів окупованого українського Криму. Раніше екіпаж "Адмірала Ессена" провів спільні ракетні стрільби з береговим ракетним комплексом "Скеля", в ході яких вразив повітряні цілі.

Нагадаємо, 17 липня Путін наказав провести раптову перевірку російських військ, в тому числі і в окупованому Криму, де готуються до масштабні військові навчання "Кавказ-2020". В ході цих навчань в окупований Крим з'їдуться тисячі військових РФ. За даними західних військових експертів і Міноборони України окупанти під прикриттям навчань можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в Крим. Пізніше стало відомо, що в ході перевірки російських військ на українському півострові Міноборони РФ посилило і систему протиповітряної оборони - більше десяти дивізіонів ППО здійснили розгортання і заступили на бойове чергування в нових позиційних районах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна екстрено готується до повномасштабної наступу Росії з боку окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?