Було б чудово - Трамп розкрив подробиці нової угоди з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Було б чудово - Трамп розкрив подробиці нової угоди з Путіним

Було б чудово - Трамп розкрив подробиці нової угоди з Путіним
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп розкрив подробиці нової угоди з Росією щодо ядерного озброєння. Після екстрених переговорів Вашингтона і Москви, які недавно відбулися у Відні, глава Білого дому повідомив, що робота за угодою в сфері ядерного нерозповсюдження триває, і США будуть раді, якщо цей договір вдасться укласти. Варто звернути увагу на те, що Кремль також хоче більш інтенсивного діалогу, але Китай як і раніше відмовляється брати участь в переговорах, виставляючи безкомпромісні вимоги. Пекін наполягає, щоб США скоротили свій ядерний арсенал до рівня КНР, передає ONLINE.UA.

"Ми працюємо зараз з Росією над угодою в сфері нерозповсюдження, ядерною угодою щодо нерозповсюдження. Якщо ми досягнемо чогось подібного, було б чудово", - прокоментував Трамп переговори щодо ядерної програми з Росією під час зустрічі з представниками влади штату Флорида.

При цьому жодних подробиць щодо подальших двосторонніх переговорів з Москвою Трамп не повідомив. Глава Білого дому також не уточнив, коли відбудеться наступна зустріч з представниками Кремля з цього питання.

Як відомо, останні на даний момент переговори між США і Росією з питань стратегічної стабільності відбулися 22 червня в Відні. Представники Кремля і Білого дому обговорили продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. В ході консультацій було обговорено в тому числі підтримання стабільності і передбачуваності в умовах припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності після виходу США.

Що важливо розуміти, Китай на зустріч не з'явився, незважаючи на неодноразові запрошення Білого дому. Як відомо, ще 2 тижні тому представниця МЗС КНР Хуа Чуньїн попередила міжнародну спільноту, що КНР "не планує брати участь в так званих тристоронніх переговорах з контролю над озброєннями за участю РФ і США". Офіційний Пекін передбачає, що спробою втягнути КНР в переговори Білий дім "бажає перекласти відповідальність на інших" і відвернути увагу від того факту, що США в останні роки вийшли з цілого ряду міжнародних угод по контролю над озброєннями.

Варто звернути увагу на те, що 2 червня президент РФ Володимир Путін затвердив нові "Основи російської політики в галузі ядерного стримування". Відомо, що в документі, серед іншого, прописані умови застосування ядерної зброї. Відзначається, що Москва може використовувати ядерне стримування в разі загрози агресії проти Росії при здійсненні потенційним ворогом конкретних дій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США більше не вважають Росію своїм основним суперником. Згідно з останніми даними, це місце тепер займає Китай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?