Україна посилила правила перетину КПВВ на Донбасі - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна посилила правила перетину КПВВ на Донбасі - що важливо знати

Україна посилила правила перетину КПВВ на Донбасі - що важливо знати
Джерело:  online.ua

З 1 серпня Україна змінила правила перетину державного кордону і КПВВ на Донбасі та в Криму. Українцям, які проживають в ОРДЛО, при в'їзді на підконтрольну Україні територію скасували проходження обов'язкової двотижневої самоізоляції, але командування ООС вирішило залишити в силі цю норму для всіх, хто в'їжджає. За даними Держприкордонслужби, з 1 серпня особам, які перетинають лінію розмежування з ОРДЛО, знову потрібно встановлювати додаток "Дій вдома", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"На період дії карантину, в Донецькій і Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування в контрольних пунктах в'їзду-виїзду іноземцями та особами без громадянства без наявності поліса страхування, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, і діє на термін перебування в Україні. Варто також врахувати, що громадяни України (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) будуть пропускатися тільки за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації ", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Важливо відзначити, що постановою Кабміну також визначені категорії осіб, які обов'язково підлягають самоізоляції - це особи, які прибувають з держави або є громадянами держав з широким розповсюдженням COVID-19. Такі мандрівники зобов'язані встановити і активувати мобільний додаток "Дій вдома", а в разі неможливості його застосування - пройти обсервацію. Достроково завершити самоізоляцію можна в разі отримання негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, який слід пройти відразу після перетину державного кордону або не пізніше ніж за 48 годин до перетину.

Обов'язкова самоізоляція скасовується для:

  • дітей до 12 років,

  • громадян держав зі значним поширенням COVID-19, які не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів, або надсилаються території України транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб,

  • працівникам дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членам їх сімей,

  • водіям і членам екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, якими здійснюють регулярні перевезення,

  • членам екіпажів повітряних і морських, річкових суден,

  • членів поїзних і локомотивних бригад,

  • інструкторам збройних сил держав-членів НАТО.

Нагадаємо, на сьогоднішній день на кордоні з ОРДЛО працюють три пункти пропуску - "Станиця Луганська", "Мар'їнка" і "Новотроїцьке". Перетин через КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється в реверсному режимі: з 7.00 д 13.00 відбувається пропуск громадян з тимчасово окупованої території, з 13.00 до 18.00 - в напрямку тимчасово окупованій території. Режим роботи КПВВ "Мар'їнка" - з 11:00 до 14:00.

Пріоритет в перетині КПВВ на час адаптивного карантину надається громадянам, що прямують з причин соціально-гуманітарного характеру при наявності підтверджуючих документів, і особам, які їдуть вступати до вузів. У той же час, громадяни, що перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території України, проходять безконтактний скринінг температури тіла і опитування по контакту з хворими COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, в найближчі чотири місяці на лінії розмежування на Донбасі планують відкрити ще два пункти пропуску. У Мінреінтеграціі планують, що нові КПВВ запрацюють в населених пунктах Золоте і Щастя Луганської області, де на сьогоднішній день функціонує єдиний пункт пропуску в Станиці Луганській.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?