Треба бути готовими - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Треба бути готовими - українцям зробили важливе попередження

Треба бути готовими - українцям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Кількість хворих на коронавірус в Україні стрімко зростає, в зв'язку з чим МОЗ погіршив епідемічний прогноз для країни. На сьогоднішній день Україна вже рухається за "жовтим" сценарієм поширення коронавірусної хвороби. У відомстві очікують, що кількість летальних випадків може збільшитися до 4 тисяч. З таким попередженням до українців звернувся головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 1 серпня. Він зазначив, що під час епідсезону грипу та ГРВІ з жовтня по травень в Україні циркулюватиме і коронавірус, до чого треба бути готовими, передає ONLINE.UA.

"Найважчий час для поширення вірусів - це, так званий, "епідемічний період", який в Україні відбувається з жовтня по травень, і називається "епідсезон грипу та ГРВІ"... Тому, нам потрібно серйозно ставитися і бути готовими до епідсезону грипу і ГРВІ, в якому буде циркулювати і коронавірусна хвороба", - заявив Ляшко.

Чиновник підкреслив, що ще місяць тому Україна йшла за "зеленим" сценарієм прогнозу поширення коронавірусної хвороби, але зараз МОЗ змінив сценарій на "жовтий". Ляшко додав, що сьогодні є всі підстави для посилення карантину, але так як вся країна на карантині сидіти не може, то був введений адаптивний варіант і країну поділили на чотири зони.

Важливо відзначити, що тільки за останню добу в Україні зафіксували 1172 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 71056 людей, з них 1709 осіб померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 39308 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 30039 українців продовжують хворіти.

Найбільша кількість активних хворих на 100 тис. населення зареєстровано у Львівській (281,5) Закарпатської (235,8) та Івано-Франківській (210,9) областях. На стаціонарному лікуванні перебуває 4800 пацієнтів, з них 124 особи підключені до апарату ШВЛ. Всього госпіталізації потребували 18098 осіб, підключення до апарату ШВЛ - 528 пацієнтів. Летальність по країні становить 2,4%. Найвищий показник зафіксований в Кіровоградській (5,1%), Черкаській (3,9%) і Закарпатській (3,8%) областях. Захворювання було підтверджено у 4998 дітей і 8693 медиків, з них 6405 медпрацівників одужали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 серпня Україна перейшла на нову систему карантину. Обмеження посилили в містах та областях, які потрапили в червону зону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?