Корабель Маска з астронавтами повертається з МКС на Землю - пряма трансляція історичної події
Категорія
Технології
Дата публікації

Корабель Маска з астронавтами повертається з МКС на Землю - пряма трансляція історичної події

Корабель Маска з астронавтами повертається з МКС на Землю - пряма трансляція історичної події
Джерело:  online.ua

У неділю, 2 серпня, о 21:42 за київським часом корабель Crew Dragon Ілона Маска з астронавтами на борту повернеться на Землю. Сьогодні приблизно о 2:34 ранку вже відбулася відстиковка корабля з Дугласом Харлі і Робертом Бенкеном від МКС, після чого їм доведеться провести в польоті від 6 до 30 годин - все буде залежати від погоди в точці приводнення, в районі якої зараз бушує ураган Ісайяс. Це буде перше за 45 років приводнення американського космічного корабля після завершення програми польотів "Аполлонов" в 1975 році. Повернення на Землю першої пілотованої місії SpaceX с МКС можна подивитися онлайн в прямому ефірі - відео публікує ONLINE.UA.

За планом, Crew Dragon повинен приземлитися в діапазоні між Пенсаколою і Панамою-Сіті з відстанню до берега від 40 до 325 км. Як відомо, при відправці з МКС маса корабля з усім вантажем становила близько 12,5 тон, але після того, як від нього відокремився вантажний відсік, який згорить в атмосфері, корабель "полегшав" до 9,6 тон. Як тільки Crew Dragon торкнеться океану, туди відправляться два глісера з персоналом SpaceX, а за ними - головний рятувальний корабель. Капсулу піднімуть на палубу і вже там дозволять екіпажу вийти.

Повернення Crew Dragon з астронавтами на Землю - пряма трансляція (відео):

Нагадаємо, 31 травня корабель Crew Dragon доставив астронавтів на МКС в рамках першої пілотованої місії компанії Ілона Маска. Це перший з 2011 року пілотований політ на власному кораблі для США. Наступний пілотований політ Dragon планується не раніше кінця вересня 2020 року, поки не будуть проаналізовані підсумки першого пілотованої місії SpaceX DM-2. Очікується, що екіпаж другої пілотованої місії буде складатися вже з чотирьох осіб. На МКС відправляться астронавти NASA Шеннон Уокер, Майкл Хопкінс і Віктор Гловер, а також японський астронавт Соїті Ногучи.

Раніше ONLINE.UA публікував видовищне відео історичного моменту, як корабель Маска доставив астронавтів на МКС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?