У Путіна висунули обурливий ультиматум ЄС проти України - чого домагаються в Кремлі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна висунули обурливий ультиматум ЄС проти України - чого домагаються в Кремлі

У Путіна висунули обурливий ультиматум ЄС проти України - чого домагаються в Кремлі
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує домагатися відновлення поставок води в окупований Крим, де склалася критична ситуація з водопостачанням. При цьому в Кремлі не хочуть чути і виконувати умови офіційного Києва, який готовий пустити воду на український півострів, як тільки Путін припинить окупацію. На цей раз в Москві вирішили висунути ультиматум Євросоюзу, влада якого підтримує Україну в боротьбі з російською агресією і не визнає анексію Криму. У відповідь на звинувачення ЄС щодо порушень положень міжнародного права, в МЗС РФ закликали Брюссель "звернути належну увагу на антигуманні дії Києва щодо перекриття водо- і енергопостачання Криму" і "відмовитися від практики "візової дискримінації" кримчан". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

Таким чином заступник директора департаменту інформації і друку МЗС Росії Олексій Зайцев на критику прес-секретаря Європейської зовнішньополітичної служби щодо чергового незаконного візиту Путіна до окупованого Крим для закладки військових кораблів в Керчі.

"Що стосується порушень положень міжнародного права, в яких нас в черговий раз звинувачує Євросоюз, їх ми спостерігаємо якраз з боку київської влади. У зв'язку з цим пропонуємо Євросоюзу, замість того, щоб ретранслювати голослівні звинувачення України на адресу Росії, звернути належну увагу на антигуманні дії Києва щодо перекриття водо- і енергопостачання Криму ", - заявив Зайцев.

Він також вважає, що Євросоюз незаконно відмовляє у видачі віз кримчанам, які незаконно отримали російське громадянство. Європейський союз чітко дав зрозуміти, що кримчанам слід звертатися за шенгенською візою в консульства країн ЄС, розташовані виключно в Україні, а не в Росії. Аналогічні правила діють і для жителів окупованого Донбасу.

Слід нагадати, що зараз війська РФ продовжують готуватися до наймасштабнішим військовим навчанням "Кавказ 2020", на які в окупований Крим з'їдуться тисячі російських військових. Іноземні та українські аналітики попереджають, що окупанти під прикриттям навчань можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в Крим. Черговим доказом підготовки наступу Росії на Україну став наказ Путіна, який несподівано для всіх оголосив раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною.

Важливо відзначити, що 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 роки ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. На даний момент рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року. Крім того, наголошується, що Сімферополі обміліло водосховище, тому в місто вперше в історії почали подавати артезіанську воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну. Офіс генерального прокурора України звернувся до Міжнародного кримінального суду з інформаційним повідомленням про порушення прав власності на українському півострові з боку окупантів. У повідомленні зазначено, що за шість років окупації тисячі кримчан позбулися земельних ділянок та житла, що є грубим порушенням Четвертої Женевської Конвенції 1949 року і може кваліфікуватися як військовий злочин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?