Кращі клуби Європи: український клуб потрапив в ТОП-20 престижного рейтингу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Кращі клуби Європи: український клуб потрапив в ТОП-20 престижного рейтингу

Кращі клуби Європи: український клуб потрапив в ТОП-20 престижного рейтингу
Джерело:  online.ua

Донецький футбольний клуб "Шахтар" став найкращим серед українських клубів в престижному рейтингу Euro Club Index "Кращі клуби Європи". Він зайняв 18-е місце в списку з рейтингом 3 245. У список найкращих європейських клубів також включили ще три українські команди "Динамо", "Зоря" і "Олександрія", але вони зайняли в рейтингу 67, 130 і 188 місце відповідно, повідомляє ONLINE.UA.

Кращим європейським клубом стала мюнхенська "Баварія", слідом розташувалися англійський "Ліверпуль" і іспанська "Барселона". В першу десятку кращих ще увійшли: англійський "Манчестер Сіті", іспанський "Реал Мадрид", французська "Париж Сен-Жермен", іспанська "Атлетіко Мадрид", італійський "Ювентус", англійські "Челсі" і "Манчестер Юнайтед".

Важливо нагадати, що донецький "Шахтар" в нинішньому сезоні УПЛ став чемпіоном України, а також продовжує свої виступи в 1/8 фіналу Ліги Європи. Наступний матч "Шахтар" - "Вольфсбург" відбудеться 5 серпня в Києві. Перший поєдинок між командами в Німеччині завершився перемогою "гірників" з рахунком 2: 1.

Як відомо, при складанні рейтингу Euro Club Index "Кращі клуби Європи" враховуються результати клубів за останні чотири сезони як в єврокубкових турнірах, так і в національних чемпіонатах і кубках. При цьому найбільшу вагу мають результати останнього сезону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що два футболіста української Прем'єр-ліги претендують на звання кращого молодого гравця Європи 2020 року. Претендентами на перемогу в престижній премії Golden Boу стали півзахисник "Динамо", чемпіон світу 2019 року в складі збірної України Георгій Цітаїшвілі і півзахисник "Шахтаря" Тете, які пробилися до другого раунду голосування, обійшовши в рейтингу зірок світового футболу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?