Військові загрози і не тільки - розкриті шокуючі плани Путіна в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Військові загрози і не тільки - розкриті шокуючі плани Путіна в Україні

Військові загрози і не тільки - розкриті шокуючі плани Путіна в Україні

Стратегічні цілі президента Росії Володимира Путіна в Україну, незважаючи на будь-які заяви Кремля, залишаються незмінними - це повернення України в зону свого повного впливу, ліквідація її національної ідентичності і незалежності, встановлення зовнішнього контролю над процесами, що відбуваються в нашій країні, припинення існування України як суверенної держави. Глава Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк оцінив реальні загрози для України з боку Росії, політичний режим якої не тільки веде пряму збройну агресію, наслідком якої стала окупація Донбасу і Криму, а й проводить спеціальні операції для внесення розбрату в українське суспільство і підриву основ української державності. "Фірмовими інструментами" Москви стали провокації, використання агентури впливу, терор і політичні вбивства, які влаштовує Путін заради задоволення власних амбіцій. Про це йдеться в статті Кондратюка про головні зовнішні загрози для України в виданні "Дзеркало тижня", передає ONLINE.UA.

За словами голови СЗР, в даний час Росія розгорнула навколо України військове угрупування з майже 80 тисяч військових. Кондратюк підкреслює, що Кремль розглядає власну армію як інструмент досягнення зовнішньополітичних амбіцій, тому наказ про вторгнення в іншу державу - для Москви лише питання часу і можливостей.

Для політичного тиску на Україну і Захід, на думку глави СЗР, Кремль буде використовувати стратегічні військові навчання "Кавказ-2020" в окупованому Криму, де будуть відпрацьовані сценарій нападу на сусідні країни. Кондратюк нагадав, що загальна кількість військ, задіяних в маневрах, які відбудуться у вересні нинішнього року, складе як мінімум 120 тисяч військовослужбовців, 3 тисячі бойових броньованих машин, близько 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів.

"Наш аналіз показує, що в подальшій перспективі активність РФ щодо України може трансформуватися в масштабну військову операцію із захопленням нових українських територій, щоб відвернути увагу від ряду внутрішніх російських проблем і вирішити соціально-економічні проблеми тимчасово окупованого Криму", - попередив глава СЗР.

Голова СЗР підкреслює, що політична мета РФ - це дестабілізувати суспільно-політичне життя в Україні до такого рівня, щоб Кремль зміг підняти питання необхідності "гуманітарної допомоги" і "перекрити кисень Україні" братніми "обіймами".

"Фактично мова йде про спроби розпалювання на території нашої держави" війни всіх проти всіх" і проведенні на цьому тлі політично-диверсійної і/або силової операції по зміні керівництва держави в середньостроковій перспективі", - додав він.

Також керівник Служби зовнішньої розвідки підкреслив, що Російська Федерація використовує всі можливості для ведення торгово-економічної війни проти України. Йдеться про фінансовий тиск, енергетичний шантаж, транзитно-транспортного блокаду, витіснення українських товаровиробників з традиційних ринків збуту, дискредитацію наших підприємств на міжнародних ринках, інвестиційне проникнення на ринки України через підставні структури. В розвідки є дані про те, що в РФ вже підготовлений "реєстр" так званих "больових точок" України, через які планується нанести більшої шкоди економіці нашої країни. Центральне місце в списках займають флагмани вітчизняної промисловості, українські порти і транспортна інфраструктура, підприємства паливно-енергетичного комплексу та підприємства ОПК.

"Росія планує продовжувати розхитувати Україну для досягнення своєї мети - повернення нашої держави в" зону російського впливу ", використовуючи для цього різні важелі. За нашими прогнозами, незважаючи на налаштованість України на процес мирного врегулювання, в найближчій і середньостроковій перспективі вздовж лінії розмежування зберігатися висока ймовірність ворожих провокацій. Наші дані свідчать, що підконтрольні РФ збройні формування вже отримали від своїх кураторів з Росії вказівки використовувати домовленості про припинення вогню для провокацій і пошуку шляхів компрометації України як сторони, першим їх порушила ", - підсумував Контратюк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, експерт-міжнародник Ігор Соловей вирішив пояснити, які плани щодо Криму у Кремля є зараз і до чого можна починати готуватися влади країни і простим українцям. За словами політолога, своїми поїздками в Крим Путін постійно доводить, в першу чергу, для росіян, в другу - для світової спільноти, що український півострів є "російським".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?