Які сюрпризи готує погода в кінці літа - до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Які сюрпризи готує погода в кінці літа - до чого готуватися українцям

Які сюрпризи готує погода в кінці літа - до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

Останній літній місяць приготував чимало сюрпризів для українців - за останніми прогнозами синоптиків, серпень буде не дуже спекотним, а в кінці місяця на поверхні грунту навіть очікуються заморозки. Вони не торкнуться тільки південні і центральні області. Середня місячна температура повітря в країні складе +17 ... + 20°С, на півдні та південному сході тепліше +21 ... + 23°С, в гірських районах +11 ... + 16°С. Через переважання в Україні поля підвищеного тиску очікується істотний дефіцит опадів - в результаті, останній місяць літа принесе ризики засух і посилення пожежної небезпеки в лісах та полях. Якою буде погода в серпні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

Синоптики відзначили, що деякі дні серпня будуть особливо жаркими, а деякі - досить прохолодними, як для літа. Абсолютний максимум температури повітря очікується на рівні +34 ... + 41°С, в Луганській області місцями + 42°С, в гірських районах +26 ... + 33°С. До 0 ...- 2°С, за їх прогнозом, може похолодати в західних, північних, східних та Запорізькій областях. Але таке похолодання можливо тільки в кінці місяця.

"Середня температура серпня за останні років 30 в Україні зросла майже на 2 градуси. Це говорить про те, що в 99% температура повітря серпня місяця все одно буде вище будь-кліматичної норми - і значно вище. Слід очікувати, що серпень буде жаркий. Що стосується дощів, то тут питання складніше. Це повинен бути жаркий місяць з великою кількістю днів з високою температурою повітря 30 і вище градусів, і не виключено, що будуть побиті температурні рекорди. Але, однозначно, що так не буде цілий місяць. Будуть періоди певних погодних змін, зниження температури, але вони будуть дуже короткочасні ", - раніше відзначав директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, коментуючи прогноз погоди на серпень.

Важливо відзначити, що в перших числах серпня погода в Україні буде по-справжньому літньою. У всіх регіонах країни не очікуються опади, а температура повітря буде триматися на позначках +24 ... + 26°С.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україну охопило глобальне потепління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?