В Україні почали діяти нові правила перетину кордону - як тепер пропускають людей
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почали діяти нові правила перетину кордону - як тепер пропускають людей

В Україні почали діяти нові правила перетину кордону - як тепер пропускають людей
Джерело:  online.ua

З 1 серпня в Україні почали діяти нові правила перетину кордону згідно з постановою Кабміну, прийнятою 22 липня. Згідно з новими правилами, розподіл країн на червону і зелену зони буде проводитися на підставі числа нових випадків виявлення COVID-19 по відношенню до захворюваності в Україні, а також буде враховуватися показник приросту числа інфікованих за останні 14 днів в кожній країні - раніше враховувалося тільки кількість нових хворих на 100 тисяч населення. МОЗ буде оновлювати список країн із значним рівнем поширення COVID-19 кожні 7 днів. На даний момент в червону зону Україна включила 127 країн, в зеленій зоні знаходяться 66 країн. Як тепер будуть пропускати людей на кордоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОЗ.

Станом на 1 серпня, в "червоній зоні" опинилися Болгарія, Угорщина, Німеччина, Австралія, Грузія, Нідерланди, Австрія, Польща, Росія, США, Франція, інляндія, Чорногорія, Чехія, Данія та інші. У країни "зеленої" зони увійшли Швеція, Португалія, Хорватія, Білорусь, Великобританія, Туреччина, Словенія, Єгипет і Італія.

Важливо відзначити, що статус курортних країн, що приймають у себе українців, в порівнянні з останнім переглядом не змінився. Албанія, Болгарія і Чорногорія залишилися "червоними", а Туреччина, Єгипет і Хорватія - "зеленими".

За новими правилами українці та іноземці, які приїжджають в Україну з червоної зони, повинні або пройти самоізоляцію протягом 14 днів з допомогою додатку "Дій вдома", або протягом доби здати ПЛР-тест, або надати результати вже готового тіста, зробленого не довше, ніж за 48 годин до перетину кордону - раніше визнавалися результати ПЛР-тестів, які були проведені тільки в українських лабораторіях.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні почав діяти адаптивний карантин - усі регіони країни поділили на чотири зони, в кожній з яких будуть введені певні обмеження. У "червону зону", де забороняється робота громадського транспорту, відвідування освітніх установ, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів, увійшли Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 серпня Україна змінила правила перетину державного кордону і КПВВ на Донбасі і в Криму. Українцям, які проживають в ОРДЛО, при в'їзді на підконтрольну Україні територію скасували проходження обов'язкової двотижневої самоізоляції, але командування ООС вирішило залишити в силі цю норму для всіх, хто в'їжджає. За даними Держприкордонслужби, з 1 серпня особам, які перетинають лінію розмежування з ОРДЛО, знову потрібно встановлювати додаток "Дій будинку" та проходити самоізоляцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?