104-річна професорка Гарварда розкрила секрет довголіття - її поради підійдуть кожному
Категорія
Світ
Дата публікації

104-річна професорка Гарварда розкрила секрет довголіття - її поради підійдуть кожному

104-річна професорка Гарварда розкрила секрет довголіття - її поради підійдуть кожному
Джерело:  online.ua

Багато людей дуже часто задаються питанням, що потрібно робити, щоб прожити довге життя як мінімум до 100 років. Відповідь на нього шукають тисячі вчених з різних куточків планети, у яких є безліч теорій і гіпотез на цей рахунок. Але, виявляється, розгадка секрету довголіття відома всім і це неодноразово підтверджували приголомшливі історії з життя найстаріших людей планети, які прожили довге життя завдяки спорту. І це в черговий раз довела 104-річна професорка Гарварда Рут Кундсін, яка не тільки стала однією з перших жінок-професорок в Гарварді і була практикуючим лікарем-епідеміологом, з посади якого пішла на пенсію тільки в віці 81 року, а й стала чемпіонкою американських змагань з плавання серед літніх людей - і цього успіху "гаряча бабуся" досягла вже після 90 років. Кілька днів тому Рут відзначила свій 104 день народження і поділилася своїм секретом довголіття, передає ONLINE.UA з посиланням на Metro.

Рут Кундсін (фото - скріншот відео)

Як відомо, Рут Кундсін народилася в Нью-Йорку в 1916 році, її батьки були вихідцями з Латвії. Вона не типова пенсіонерка, і не тільки тому, що стала однією з перших жінок-професорок медицини в Гарвардському університеті. Справа в тому, що по її зовнішності практично неможливо визначити вік. І це завдяки її способу життя. Жінка уважно стежить за своїм здоров'ям, дотримується низькоуглеводної дієти, ходить в спортзал, де тренує ноги, прес, стегна та інші частини тіла - вона береться за серйозне навантаження, які під силу не кожній молодій дівчині.

Важливо відзначити, що свої заняття з тренером Рут почала в 93 роки - вона справно відвідувала тренування в спортзалі. І навіть коронавірус не завадив її заняттям. Для того, щоб бути у формі, пенсіонерка купила гантелі та спортивні гумки, а тренер погодився допомагати професорці з тренуваннями на дому.

"Я рада, що свого часу пішла в спортзал. Якби не тренажери, я б не виглядала так, як виглядаю, і не була б настільки здоровою", - розкрила секрет свого довголіття Рут.

28 липня Рут Кундсін виповнилося 104 роки і вона всерйоз задумалася про припинення тренувань, так як вважає себе вже занадто слабкою для таких фізичних навантажень. Тренер сподівається, що вона все ж не кине заняття фізкультурою, так як вони допомагають їй залишатися у формі. Незважаючи на відмову від тренувань, Кундсін задоволена своїм життям. Вона щаслива від того, що має можливість проводити старість у себе вдома.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені дали універсальні поради, як дожити до 100 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?