Коли закінчиться пандемія коронавіруса - ВООЗ дала жахаючий прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли закінчиться пандемія коронавіруса - ВООЗ дала жахаючий прогноз

Коли закінчиться пандемія коронавіруса - ВООЗ дала жахаючий прогноз
Джерело:  online.ua

Надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я знову погіршив прогноз по пандемії коронавіруса, в зв'язку з чим було вирішено продовжити режим міжнародної надзвичайної ситуації ще на три місяці - до листопада 2020 року. У ВООЗ відзначили, що нинішня пандемія - це криза, яка трапляється раз на століття, а її наслідки людство буде відчувати протягом десятиліть. Комітет ВООЗ закликав всі країни світу посилити епідеміологічний нагляд у сфері охорони здоров'я для виявлення випадків Covid-19 иа відстеження контактних осіб, так як вірус, як і раніше, залишається серйозною загрозою для охорони здоров'я в світовому масштабі. Про це йдеться в заяві, поширеній за підсумками четвертого засідання надзвичайного комітету ВООЗ, передає ONLINE.UA.

"Після повномасштабного обговорення та вивчення даних свідчень, надзвичайний комітет ВООЗ прийшов до думки, що спалах COVID-19 до сих пір залишається надзвичайною ситуацією в сфері охорони здоров'я в усьому світі", - йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус в свою чергу нагадав, що в даний момент багато питань, пов'язаних з пандемією, виришено, але на багато ще належить відповісти. Він попередив, що за наявними у ВООЗ даними про дослідження імунітету, більшість населення Землі залишається сприйнятливим до цього вірусу, навіть в районах, які пережили суворі спалахи хвороби.

"Багато країн, які вважали, що вони вже пройшли найгірший етап, зараз стикаються з новими спалахами. Деякі з них, які були менш уражені в перші тижні пандемії, зараз стикаються зі зростаючим числом випадків і смертей. Інші країни, у яких раніше були великі спалахи, зараз взяли їх під контроль", - зазначив глава ВООЗ, додавши, що ситуація з коронавірусом залишається неоднозначною.

У зв'язку з цим комітет ВООЗ рекомендував всім країнам світу і далі готувати світові та регіональні організації та партнерів для протистояння спалахам коронавіруса, активізувати дослідження, а також забезпечувати більш широкий доступ до діагностики, терапії і вакцинам. Країнам також рекомендовано підтримувати дослідження виділенням фінансових засобів, а також забезпечувати необхідні запобіжні заходи при поїздках, регулярно оцінюючи ситуацію в різних країнах світу.

Важливо відзначити, що кількість хворих на коронавірус в світі щодня стрімко зростає - станом на 2 серпня захворіли вже понад 18 млн осіб. За останню добу в світі діагностували 246,5 тисячі нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США та Індії - там за добу було зафіксовано понад 58 і майже 55 тисяч нових випадків захворювання відповідно. На третьому місці за приростом добової захворюваності в світі знаходиться Бразилія. За останню добу в цій країні коронавірусів заразилися 42,5 тисяч осіб, загальна кількість хворих вже досягає 2,7 млн людей. У Росії, яка знаходиться на четвертому місці в світі по захворюваності COVID-19, на сьогоднішній день кількість хворих перевищує 845 тисяч. Україна у світовій статистиці по захворюваності коронавірусів знаходиться на 35 місці.

На даний момент в світі за тиждень діагностують значно більше мільйона нових випадків COVID-19. Раніше число підтверджених випадків за тиждень коливалося в межах 500-600 тисяч в травні і 700-800 тисяч на початку червня. На сьогоднішній день 6 млн чоловік продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, більш 688 тисяч людей, вилікувалися - 11,3 млн пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні 2 серпня зафіксували 1112 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 72168 людей, з них 1725 осіб померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Вже 39543 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 30900 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?