Повна нісенітниця - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нахабну підлість
Категорія
Світ
Дата публікації

Повна нісенітниця - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нахабну підлість

Повна нісенітниця - Лукашенко різко дорікнув Путіну за нахабну підлість
Джерело:  online.ua

Скандал із затриманням бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом набирає обертів. Після того, як білоруські слідчі допитали кожного з затриманих, стало ясно, що їх свідчення суперечливі і неоднозначні. Про це представники КДБ доповіли особисто президенту Білорусі Олександру Лукашенко, який обурений зухвалою підлістю команди російського президента Володимира Путіна. Білоруський лідер дорікнув Росії в тому, що навіть після того, як спливла вся правда про перекидання бойовиків під Мінськ, офіційна Москва намагається "заховати хвіст". Про це Лукашенко заявив під час термінової наради з головою КДБ Валерієм Вакульчиком і головою Слідчого комітету Іваном Носкевічем, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента Білорусі.

"Багато фактів (ви мені письмово доповіли) цікаві. Я дивлюся, примовкли і наші старші брати. Вже не кричать, що вони посилали цих хлопців в Стамбул. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося на перевірку. Ясно, що у цієї групи були інші цілі. І завдання слідства - з'ясувати ці цілі ", - поставив завдання Лукашенко.

Білоруський лідер при цьому підкреслив, що зараз неважливо, хто виконавці - важливо, хто їх відправив у Білорусь і чому це зробили таємно.

"Вони, звичайно, винні, але не настільки, щоб відносно них приймати якісь жорсткі заходи. Це солдати. Їм наказали - вони пішли. Розбиратися треба з тими, хто наказував, хто їх сюди посилав", - зазначив Лукашенко, закликавши поводитися із затриманими обережно.

Він заявив, що ситуація викликає "серйозні підозри" про те, "які цілі собі група планувала", так як багато фактів слідства вельми цікаві.

"Молодці, що з'ясували, що це перша група з 180 або 200 чоловік, яка планувалася до перекидання в Білорусь. І до того ж, коли я це говорю (я прочитав доповідь), це точні дані сьогодні. І спроба там зараз заховати "хвіст" в Росії і сказати, що ось мало не вони з нами погодили приїзд цієї групи, це повна нісенітниця. У нас дозвіл тільки президент може дати на приїзд військовослужбовців, на відвідування Білорусі. З технікою, без техніки, літаки, вертольоти і так далі ... Ніяких дозволів ніхто не давав ", - підкреслив білоруський лідер.

Лукашенко додав, що чекає пояснень Росії і готовий до діалогу з російською стороною.

"На брехню ми політику не побудуємо. Перекрикуючи один одного в ЗМІ, питання не вирішимо. Тому, якщо у когось з росіян є бажання отримати додаткову інформацію, ми завжди відкриті. Ми нічого не приховуємо, але нам потрібна правда", - підсумував Лукашенко.

Нагадаємо, в ніч на 29 липня співробітники КДБ Білорусі під Мінськом затримали 33 бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера". Білоруська влада оприлюднили імена затриманих. Як виявилося, всі вони брали участь у збройних конфліктах в Сирії, Лівііі, а 14 бойовиків воювали проти української армії в рядах бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР". Білоруські спецслужби вважають, що затримані входили в групу з 200 осіб, які прибули в країну для "дестабілізації обстановки в країні в період виборчої кампанії". У Радбезі РБ повідомили, що стосовно затриманих порушили справу про підготовку теракту і вони почали давати свідчення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, затримані під Мінськом вагнеровци дали резонансні свідчення. Як з'ясувалося, вони все практично мають серйозне бойове минуле, воювали на сході України, і практично всі належать до приватної військової компанії "Вагнера".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?