Ми не маємо права - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми не маємо права - Зеленський терміново звернувся до всіх українців

Ми не маємо права - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

2 серпня глава держави Володимир Зеленський терміново звернувся до всіх українців з потужним закликом. Український лідер в День повітряних сил ЗСУ закликав кожного громадянина України поглянути на небо і подякувати героям, військовим авіаторам, поплескавши в долоні. Він нагадав, що багато героїв віддали свої життя, захищаючи свободу і незалежність нашої держави, ставши для України ангелами-охоронцями на небі. Тому українці на землі не мають права їх підвести. Таке привітання військовим льотчикам президент опублікував на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Спасибі за те, що ви гідно продовжуєте традиції Повітряних сил. Ваші наполегливість і самовідданість під час війни в Донбасі стали опорою Збройних сил України. Вічна пам'ять і слава героям, загиблим, захищаючи свободу і незалежність нашої держави. Ви продовжуєте нас захищати, ставши для України ангелами-охоронцями на небі. А значить тут, на землі, ми не маємо права вас підвести. Пропоную сьогодні кожному українському поглянути на небо і подякувати нашим героям, поплескавши в долоні ", - йдеться у зверненні президента.

Зеленський зазначив, що в дитинстві багато хто мріяв стати льотчиками, але не всі реалізували свої мрії, так як не всі можуть з гідністю виконувати важливі і відповідальні завдання, день і ніч захищати повітряні кордони Української держави.

"Бути льотчиком - це бути гордістю нації. Без українського неба не буде миру і перемоги на українській землі! Слава Повітряним силам Збройних сил України! Слава Україні!", - підсумував президент.

Нагадаємо, свято День повітряних сил ЗСУ було встановлено указом третього президента України Віктора Ющенка в 2008 році. Він покликаний підкреслити значимість Повітряних сил ЗСУ в забезпеченні обороноздатності держави.

Таким чином, в 2020 році Україна в 13 раз поспіль відзначатиме професійне свято військовослужбовців українських Повітряних сил. Цей вид збройних сил існує в складі ЗСУ з 2004 року і був створений шляхом об'єднання двох інших: Військово-повітряних сил і Військ протиповітряної оборони України. До складу Повітряних сил ЗСУ входять різні роди авіації (бомбардувальна, винищувальна, штурмова, розвідувальна, транспортна авіація) і роду військ (зенітні ракетні та радіотехнічні). На озброєнні українських Повітряних cил є літаки МіГ-29, Су-27, Су-25, Су-24, Су-24МР, Л-39, Іл-76, Ан-26, Ан-24, Ан-30, Ту-134 , вертольоти Мі-8, Мі-9, зенітні ракетні комплекси С-300 і ін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до всіх українців і дав їм нову гучну обіцянку. Український лідер впевнений, що Україна буде сильною, вільною, непереможною і поверне всі свої території, всіх людей і віру в правду і справедливість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?