З 3 серпня - бойовики "ДНР" ухвалили чергове обурливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

З 3 серпня - бойовики "ДНР" ухвалили чергове обурливе рішення

З 3 серпня - бойовики "ДНР" ухвалили чергове обурливе рішення
Джерело:  online.ua

У понеділок, 3 серпня, бойовики так званої "ДНР" вирішили відкрити пункт пропуску "Оленівка", що межує з українським КПВВ "Новотроїцьке", але тільки на один день і пропускати будуть не всіх. Виїхати з ОРДО зможуть тільки ті люди, які мають прописку або реєстрацію на підконтрольній українському уряду території. В'їхати можна буде тільки з дозволу якогось "Міжвідомчого оперативного штабу" по боротьбі з розповсюдженням коронавіруса. При цьому всі люди, що приїдуть, повинні будуть пройти обов'язкову обсервацію в медустановах, що працюють на окупованій території. Цим рішенням окупанти в черговий раз підтвердили, що мають намір блокувати пропуск українців в обох напрямках, так як відновити рух по перетинанню кордону в односторонньому порядку неможливо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

Повідомляється, що "Оленівка" буде працювати лише з 9:00 до 18:00 3 серпня, але повернутися з підконтрольній Україні території в ОРДО жителі зможуть тільки за погодженням із "штабом" і за згодою дотримуватися карантинні заходи.

Нагадаємо, в так званій "ЛНР" ситуація з пропуском людей на КПВВ краще, але не набагато. Через КПВВ "Станиця Луганська" українські прикордонники безперешкодно пропускають людей на окуповану територію і в зворотному напрямку, а бойовики - тільки за списками. Ці списки складають на території тимчасово окупованій Луганщини - щоб потрапити в ці списки, людям доводиться дзвонити в так зване "МЗС "ЛНР", вказувати своє прізвище, ім'я, по батькові, дату народження і мету перетину лінії розмежування. Уже зафксіровано кілька випадків, коли бойовики не пропускали людей через відсутність в списках, які використовують окупанти для верифікації.

Важливо додати, що пріоритет в перетині КПВВ на час адаптивного карантину надається громадянам, що прямують з причин соціально-гуманітарного характеру при наявності підтверджуючих документів, і особам, які їдуть вступати до вузів. У той же час, громадяни, що перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території України, проходять безконтактний скринінг температури тіла і опитування по контактам з хворими COVID-19. Варто врахувати, що ця категорія громадян (крім тих, хто прибуває для ступу до вишів) пропускається тільки за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна посилила правила перетину КПВВ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?