Путін шокував скандальним рішенням щодо України - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін шокував скандальним рішенням щодо України - що сталося

Путін шокував скандальним рішенням щодо України - що сталося
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує шокувати скандальними рішеннями проти України в окупованому Криму. На цей раз Кремль вирішив подарувати частину української землі Чечні. Йдеться про дитячий табір в Алушті, де чеченський лідер Рамзан Кадиров вже доручив почати будівництво нового об'єкта. У команді Кадирова запевняють, що на місці старого дитячого табору постоять новий комплекс для дитячого відпочинку. Але точно поки не відомо, який саме об'єкт вирішила будувати Чечня на подарованій Путіним українській землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"На знак зміцнення дружніх відносин з братнім чеченським народом керівництво Республіки Крим передало у власність Чеченської Республіки територію одного з колишніх дитячих оздоровчих комплексів півострова. За дорученням Рамзана Ахматовича Кадирова, на цьому місці буде побудовано новий, сучасний, що відповідає всім вимогам часу дитячий табір. Він буде розрахований на понад 450 місць", - прокоментував ситуацію міністр праці, зайнятості та соціального розвитку Чечні Усман Баширов.

Він уточнив, що цей комплекс знаходиться у самого моря, а на його території розташовані радянські споруди, які влада Чечні вирішили демонтувати. Будівництво нового об'єкту, за словами чеченського міністра, почнеться вже найближчим часом - зараз на місці йдуть проектно вишукувальні роботи.

Кримські ЗМІ повідомили, що Путін подарував Кадирова саме дитячий табір "Кримспоживспілка", який був побудований в 1970 році. Як з'ясувалося, ще у вересні 2017 року окупанти передали цей об'єкт українського Криму у власність Чеченської Республіки.

Важливо нагадати, що тим часом Путін і підконтрольна йому "влада" Криму продовжують порушувати права власності кримчан і незаконно відбирають через суд у них землю і нерухомість. За шість років окупації тисячі кримчан позбулися земельних ділянок та житла, що є грубим порушенням Четвертої Женевської Конвенції 1949 року і може кваліфікуватися як військовий злочин. Прокуратура АРК недавно уточнювала, що майже 9,5 тисячі людей стали жертвами незаконних "судових рішень" окупантів. Під час вивчення матеріалів було виявлено, що із загальної кількості постраждалих у 3712 осіб було незаконно вилучено земельні ділянки, а у 250 - руйнування нерухомості.

Як відомо, Путін підписав скандальний указ про землю в Криму в кінці березня поточного року. У ньому він розширив перелік територій, земельні ділянки яких не можуть належати "іноземцям" і "зарубіжним юридичним особам". У список потрапила більшість районів анексованих Криму і Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія і інші прибережні міста півострова. У новому указі глави Кремля відзначається, що громадяни, які не мають окупаційного примусового громадянства РФ і на законних підставах до окупації отримали у власність земельні ділянки на узбережжі півострова, тепер повинні їх або продати протягом року, або отримати російський паспорт, або переписати ділянку на фірму з реєстрацією РФ.

Українська прокуратура вже розслідує факт привласнення державної та приватної власності на тимчасово окупованій території Криму, що є порушенням міжнародного гуманітарного права. Влада України назвали чергове свавілля Путіна військовим злочином. Важливо розуміти, що в анексованому Криму майже 10 тисяч земельних ділянок, які належать громадянам України, потрапляють під указ Путіна. Їх власники можуть у будь-який момент права власності на них.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін вирішив продати російським олігархам за безцінь український виноробний комбінат "Масандра" в окупованому Криму. Оцінили його в 9 млн доларів, хоча справжня вартість комбінату понад 7 млрд доларів і це ціна без обладнання, а тільки виноградників. Уже відомо, що "Масандри" Путін ще не вирішив, кому продасть комбінат, але серед претендентів присутні бізнес-омбудсмен Росії Борис Титов, міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов, президент "Сбербанку" Росії Герман Греф.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?