Вже з 2021 року - Кабмін повідомив чудові новини пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже з 2021 року - Кабмін повідомив чудові новини пенсіонерам

Вже з 2021 року - Кабмін повідомив чудові новини пенсіонерам
Джерело:  online.ua

Мінсоцполітики розробляє нові соціальні ініціативи, які дозволять підвищити пенсії українцям віком від 75 років. Йдеться про щомісячну надбавку в розмірі близько 500 гривень, на яку можуть претендувати більше мільйона пенсіонерів. Кабмін планує підвищити пенсії українцям віком 75+ років вже в 2021 році. При цьому уряд обіцяє, що вже з січня мінімальна пенсійна виплата в Україні підвищиться до 2400 грн, а з липня - до 2600 грн. На таке підвищення можуть розраховувати пенсіонери у віці від 65 років, у кого є стаж для жінки 30 років, для чоловіка - 35 років. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна в ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Ми працюємо над цим питанням. Перший крок ми зробили для 80+, це доручення президента України. І в наступному році буде обов'язково зроблено підвищення, це буде адресне підвищення для категорії 75+ пенсіонерів", - запевнила Лазебная.

Чиновниця нагадала, що в березні 2021 запланована планова індексація для всіх пенсіонерів. Ті, які мають трудового стажу не менше 30 років, отримуватимуть більше в середньому на 300 гривень.

Важливо нагадати, що з 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, вирасло - це пенсії, допомоги по безробіттю, допомоги на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін затвердив зміни до бюджету ПФУ на 2020 рік, збільшивши надходження з держбюджету майже на 30 млн гривень. Ця сума покриє дефіцит Пенсійного Фонду, що виник у зв'язку з підвищенням пенсій і призначенням додаткових соціальних виплат пенсіонерам у віці від 80 років. Йдеться про щомісячну надбавку до пенсії в розмірі 500 гривень, яку вже почали отримувати українці з 1 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?