Це станеться у вересні - українцям дали нову гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться у вересні - українцям дали нову гучну обіцянку

Це станеться у вересні - українцям дали нову гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Усім українським медикам, в числі яких і співробітники екстреної медичної допомоги, з 1 вересня планують значно підняти зарплати. На збільшення заробітної плати можуть розраховувати 40 тисяч медичних працівників "швидкої допомоги", які сьогодні, як визнає влада, працюють в неприпустимих умовах. МОЗ обіцяє, що вже через місяць праця працівників ЕМД буде оплачуватися вище, а в наступному році відомство ініціює підвищення зарплат водіїв швидкої допомоги до 10-12 тисяч гривень, диспетчерів - до 12-13 тисяч, фельдшерів - до 14-16 тисяч, лікарів - до 20-22 тисяч гривень. З такою обіцянкою виступив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на щоденному брифінгу 2 серпня, передає ONLINE.UA.

"Крім цього, необхідно якомога швидше поліпшити матеріальну базу галузі, оновити карети швидкої допомоги. На сьогодні це близько 1800 автомобілів, яким більше 10 років або які взагалі виведені з експлуатації, але знаходяться на балансі станцій ЕМД. Цього року МОЗ планує закупити до 400 автомобілів, ще 1400 будуть придбані в наступні 2 роки ", - пообіцяв Степанов.

Міністр запевнив, що в рамках медичної реформи влада планує змінити маршрутизацію ЕМД, щоб після визначення діагнозу хворого привозили саме в ту лікарню, де медики зможуть терміново надати пацієнту висококваліфіковану професійну допомогу. Степанов визнав, що зараз в Україні тільки 56% хворих на інфаркт міокарда доставляють в ті лікарні, де їм можуть надати спеціалізовану допомогу. Але він сподівається, що з наступного року цей показник буде не менше 75%, а в 2023 році - 90-95%.

Нагадаємо, у вересні 2020 року влада обіцяє в середньому підвищити зарплату лікарів на 3,5 тисячі гривень. Відомо, що медпрацівникам середньої ланки заробітну плату планують підвищити на 2,5 тисячі, а молодшим медичним працівникам на 1,25 тисячі. Для цього залучать додаткову суму в 8 мільярдів гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні стрімко зростає, в зв'язку з чим МОЗ погіршив епідемічний прогноз для країни. На сьогоднішній день Україна вже рухається по "жовтому" сценарієм поширення коронавірусної хвороби. У відомстві очікують, що кількість летальних випадків може збільшитися до 4 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?