На Україну насуваються магнітні бурі - названі небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насуваються магнітні бурі - названі небезпечні дати

На Україну насуваються магнітні бурі - названі небезпечні дати
Джерело:  online.ua

На Україну насувається ціла серія магнітних бур. За прогнозом, наближення першого метеоудара, який відбудеться 3 серпня, українці відчують на собі вже 2 числа останнього літнього місяця - спалах на Сонці буде хоч і незначний, але через нього у метеозалежних людей може погіршитися самопочуття. Всього в серпні очікуються п'ять магнітних бур, правда, всі вони будуть середньої інтенсивності і особливого негативного впливу на здоров'я українців не матимуть, повідомляє ONLINE.UA.

Магнітні бурі у серпні 2020 року - небезпечні дати

За прогнозом експертів, перша серпнева магнітна буря накриє Україну на початку місяця. Це буде незначний метеудар, пік якого припаде на 3 серпня. Особливо гостро геомагнітний шторм будуть відчувати люди, які страждають хворобами серцево-судинної системи.

10 серпня очікується друга магнітне коливання середньої інтенсивності. Через перепади атмосферного тиску недомагання можуть відчути не тільки ті, хто страждає на хронічні захворювання, а й абсолютно здорові українці. У день магнітних бур можуть виникати сильні головні болі, безпричинна втома, сонливість і дратівливість.

Через кілька днів геомагнітні коливання повторяться. 13-14 серпня Україну знову накриє хвиля незначних магнітних бур, через які можуть виникнути скачки артеріального тиску і загостритися неврологічні проблеми у людей.

Ааналогічние геомагнітні шторми середньої інтенсивності очікуються також 21-22 і 29 серпня. У ці дні краще уникати серйозного фізичного навантаження, так як вони разом з геомагнітної активністю можуть стати ударом для організму і спровокувати великий занепад сил.

Як пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період геомагнітних ураганів медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб лечге пережити магнітні бурі, навіть якщо вони незначні, експерти рекомендують:

  • знизити фізичні навантаження, але не забувати про зарядку;

  • уникати стресів;

  • більше гуляти, але не забувати про дистанцію з оточуючими людьми, так як пандемія коронавіруса ще не відступила;

  • добре харчуватися і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • спати не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як уберегтися від спеки в розпал літа. У МОЗ підготували список рекомендацій, в якому підказали, що треба робити, щоб не отримати сонячний опік на сонці і не стати жертвою сонячного удару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?