Дармоїд і паразит - в Росії почали відкрито погрожувати Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Дармоїд і паразит - в Росії почали відкрито погрожувати Лукашенко

Дармоїд і паразит - в Росії почали відкрито погрожувати Лукашенко
Джерело:  online.ua

Скандал із затриманням бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом набирає обертів. Команда президента Росії Володимира Путіна наполегливо відмовляється зізнавати свою причетність до відправки вагнеровців в Білорусь для дестабілізації ситуації перед президентськими виборами, в зв'язку з чим там вирішили у ситуації, що склалася, звинуватити президента Білорусі Олександра Лукашенка. Після того, як білоруський лідер дорікнув Путіну за чергову нахабну підлість, в Держдумі РФ назвали Лукашенко дармоїдом і паразитом в російсько-білоруських відносинах, який намагається за допомогою цієї провокації зберегти своє президентське крісло. З такими публічними образами на адресу Лукашенка виступив перший заступник голови комітету ДД у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, який відкрито пригрозив білоруському лідерові відкликанням російського посла з Білорусі, що негативно відіб'ється на дипломатичних відносинах Москви і Мінська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Дії Лукашенко - недружні, кон'юнктурні і дуже легковажні. Всі пояснення білоруської сторони у цій справі не витримують ніякої критики. Ця абсолютно кон'юнктурна дію означає, що Лукашенко ризикнув відносинами з Росією заради власних інтересів, щоб нав'язати знову себе в якості президента, коли країна прийшла в протестний рух ", - заявив Затулін, звинувативши Лукашенко в навмисній провокації з затриманням російських бойовиків під Мінськом.

У відповідь на вимогу Лукашенка до Кремля визнати причетність до відправки вагнеровців в Білорусь для дестабілізації політичної ситуації в країні, Затулін назвав президента Білорусі дармоїдом і паразитом, який шантажем намагається добитися своїх власних цілей. Він також вважає, що конфлікт ускладнюється втручанням України, де наполягають на екстрадиції затриманих вагнеровців, що воювали на Донбасі на боці бойовиків проти українських військових, а білоруський МЗС підіграє цьому.

Нагадаємо, в ніч на 29 липня співробітники КДБ Білорусі під Мінськом затримали 33 бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера". Білоруська влада оприлюднили імена затриманих. Як виявилося, всі вони брали участь у збройних конфліктах в Сирії, Лівііі, а 14 бойовиків воювали проти української армії в рядах бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР". Білоруські спецслужби вважають, що затримані входили в групу з 200 осіб, які прибули в країну для "дестабілізації обстановки в країні в період виборчої кампанії". У Радбезі РБ повідомили, що стосовно затриманих порушили справу про підготовку теракту і вони почали давати свідчення.

Напередодні стало відомо, що затримані бойовики дали резонансні свідчення слідству. Як виявилося, що 15 чоловік з них планували летіти з Білорусі до Туреччини, двоє - на Кубу, 11 осіб - до Венесуели, один - в Сирію, але збиралися здійснити переліт одним літаком. При цьому один з бойовиків, як з'ясувалося, взагалі не знав куди летить, а троє від показань відмовилися. Керівник білоруської слідчої групи Олександр Агафонов назвав сумнівними і суперечливими показання бойовиків, які планували на одному рейсовому літаку зробити переліт в країни різних континентів. Це те ж саме, що на одному поїзді їхати відразу в Москву, Санкт-Петербург, Сочі і Магадан, підкреслив глава слідства. Агафонов додав, що у тих, які нібито летіли до Туреччини, як з'ясувалося, так само різні цілі потрапляння в цю країну - хтось летів засмагати, хтось відпочивати, хтось нібито охороняти якісь об'єкти, а хтось оглянути Собор Святої Софії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко різко дорікнув Путіну за нахабну підлість. Він закликав Москву визнати свою причетність до перекидання бойовиків в Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?