Ідея безкоштовна - у Путіна звернулися до команди Зеленського з зухвалою пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Ідея безкоштовна - у Путіна звернулися до команди Зеленського з зухвалою пропозицією

Ідея безкоштовна - у Путіна звернулися до команди Зеленського з зухвалою пропозицією
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва продовжує озвучувати української влади зухвалі претензії і пропозиції, так як команда президента РФ Володимира Путіна наполегливо відмовляється приймати позицію України по Донбасу. На цей раз в російському МЗС обурилися заявою нового глави українського делегації в ТКГ по Донбасу Леоніда Кравчука щодо надання ОРДЛО особливого статусу. Зокрема на слова Кравчука відреагувала скандальна російська дипломатка Марія Захарова, яка зухвало запропонувала команді українського лідера Володимира Зеленського замість того, щоб скликати міжнародні саміти з врегулювання на Донбасі, провести один "внутрішньоукраїнський саміт", на якому розібратися, що саме записано в Мінських угодах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку спікерки російського МЗС в соцмережі.

"Може, їм не нескінченні міжнародні саміти скликати, а нарешті провести один внутрішньоукраїнський? Зібратися вчотирьох (Кравчук, Кучма, Порошенко, Зеленський) і спробувати зрозуміти, що ж записано в мінських угодах? Учасники всі в темі: двоє були в контактній групі, один підписував мінські документи, один зробив їх частиною передвиборної програми ", - написала скандальна Захарова, зухвало зазначивши, що ця її" ідея абсолютно безкоштовна, тому що братська ".

Важливо відзначити, що скандальний випад Захарової обурив не тільки українців, а й самих росіян. Під постом дипломатка вони залишили сотні коментарів, в яких нагадали Захарової, що саме Росія воює з Україною на її ж території, і через це страждають не тільки українці, а й росіяни. Користувачі мережі в свою чергу запропонували дипломатці подати "безкоштовну ідею" в Кремль, запропонував вивести російські війська з Донбасу і тоді ніякі питання Україні вже вирішувати не доведеться.

Нагадаємо, кілька днів тому Кравчук, який очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі, виступив з новими ідеями щодо врегулювання. Перш за все вони стосуються визначення так званого особливого статусу ОРДЛО. Він заявив, що йому не зрозуміло значення "особливого статусу" для Донбасу, зазначивши, що офіційний Київ може надати східному регіону, який зараз окупований РФ, особливу систему управління.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського раптово змінили позицію по Донбасу. Кравчук заявив, що готовий вести переговори з будь-ким, і навіть з представниками ОРДЛО, на чому наполягає Кремль, заради того, щоб домогтися миру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?