Як в країнах НАТО - українські спецназівці отримали нове озброєння
Категорія
Україна
Дата публікації

Як в країнах НАТО - українські спецназівці отримали нове озброєння

Як в країнах НАТО - українські спецназівці отримали нове озброєння
Джерело:  online.ua

Українські спецназівці із загону оперативного реагування Дозор отримали нові штурмові гвинтівки UAR-15, які розроблені і зібрані за стандартами НАТО. Нове озброєння зібрали в Україні з вітчизняних і американських комплектуючих. Зокрема, ствол і ударно-спусковий механізм, від яких безпосередньо залежить купчастість стрільби, виготовлені в США компанією Daniel Defense. Фото- і відеоогляд нового озброєння опублікувала прес-служба ДПСУ, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що нова штурмова гвинтівка розроблена під патрон 5,56 × 45 мм, який є найпоширенішим калібром зброї в країнах Північноатлантичного альянсу. Вона має модульну компоновку, верхня частина ствольної коробки і струмки мають напрямні типу Пикатини для установки прицільних пристосувань і інших тактичних аксесуарів.

У гвинтівці UAR-15 застосована газова система "CARBINE" з регульованим газовим блоком, який забезпечує плавну роботу автоматики. Модульна конструкція дозволяє легко робити заміну різних компонентів. В ДПСУ планують, що UAR-15 повністю замінить автомат Калашникова.

Як відомо, раніше українські військові отримали нову партію бронетранспортерів БТР-4Е, які оснащені кулеметами КТ762. П'ять одиниць потужної бронетехніки вже прийняло Міноборони і направило до військових частин. Ці бронетранспортери стали частиною держконтракта з Міноборони від 2016 року, який був розблокований в кінці 2019 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські крилаті ракети налякали Росію в Чорному морі. Йдеться про ракетний комплекс "Нептун", який нещодавно завершив фінальні випробування. На цей раз крилата ракета вже з бойовою частиною потужно вразила ціль в Чорному морі, яка перебувала на відстані близько 80 км від берега. Випробування проводилися на полігоні "Алібей" в Одеській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?