Росія за це заплатить - в Білому домі зробили останнє попередження Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія за це заплатить - в Білому домі зробили останнє попередження Кремлю

Росія за це заплатить - в Білому домі зробили останнє попередження Кремлю
Джерело:  online.ua

Резонансний міжнародний скандал про змову Росії з талібами, яким російська розвідка платила за вбивство американських військових в Афганістані, набирає обертів. Незважаючи на те, що президент США Дональд Трамп назвав цю шокуючу інформацію "фейком", запевнивши, що у розвідки немає даних, які б підтверджували підлість Росії, спецслужби продовжують слідство. Радник президента США з нацбезпеки Роберт О'Браєн попередив Кремль, що якщо підтвердиться змова Москви з терористичним угрупуванням "Талібан", то Росії доведеться відповісти за це і заплатити високу ціну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

"Якщо недавні повідомлення про зловмисну діяльність Росії по відношенню до американців в Афганістані виявляться правдою, Росія знає з досвіду, що вона заплатить певну ціну - навіть якщо ця ціна ніколи не стане надбанням громадськості", - попередив команду Путіна радник Трампа.

При цьому він зазначив, що дружні відносини Вашингтона і Москви були б вигідні обом країнам. О'Браєн визнав, що Трамп домагається нового шляху в стосунках з Росією, наголосивши, що жоден президент з часів Рональда Рейгана не наважувався на подібні кроки. Однак, США, за словами представника Білого дому, змушені вводити нові санкції відносно Росії, з огляду на дії Кремля, які загрожують США та їх союзникам. Їх знімуть тільки за умови, якщо Російська Федерація буде утримуватися від агресії за кордоном і стане дружнім партнером Сполученим Штатам і Європі.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомило, що російська розвідка таємно платила бойовикам Талібану гроші за вбивство військових коаліції, очолюваною США в Афганістані. Цю інформацію джерелу підтвердили в американській розвідці. Американському виданню вдалося дізнатися від розвідки США, що спецоперацією займалося одне з підрозділів російської військової розвідки. На ці визнання зважилися захоплені бойовики під час допитів. Всього в минулому році в Афганістані було вбито 20 американців, проте за кого саме з них заплатила РФ поки не повідомляється.

Президент США Дональд Трамп назвав цю шокуючу інформацію "фейком", запевнивши, що у розвідки немає даних, які б підтверджували підлість Росії. Але Конгрес вимагає більше інформації від Білого дому про замовлення з боку Росії нападів і вбивств американських військових. Спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі закликала негайно ввести санкції проти перших осіб Росії, зокрема, проти Путіна, міністра оборони Росії Шойгу та інших росіян, що мають відношення до цих винагород.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США б'ють на сполох через черговий подарунок Трампа Путіну. Йдеться про виведення американських військ з Німеччини. Аналітики впевнені, що цей політичний провал може коштувати великої ціни, в першу чергу для безпеки Америки, шкоду для якої доведеться виправляти довгі роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?