Лукашенко спровокує "майдан" - президенту Білорусі озвучили нові звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко спровокує "майдан" - президенту Білорусі озвучили нові звинувачення

Лукашенко спровокує "майдан" - президенту Білорусі озвучили нові звинувачення
Джерело:  online.ua

Відомий громадянський діяч та підприємець Валерій Цепкало, якого ЦВК Білорусі не зареєструвала кандидатом у президенти, публічно звинуватив чинного білоруського лідера Олександра Лукашенка у тому, що він усіма можливими способами намагається спровокувати початок "майдану" в країні. Варто звернути увагу на те, що нещодавно сам Лукашенко неочікувано зізнався, що може залучити збройні сили для наведення громадського порядку в країні. Президент також почав стверджувати, що не хотів би цього робити, однак "всяке можливо". На переконання білоруського лідера, усі війни зараз починаються з вуличних протестів, демонстрацій,тому він не повинен цього допустити. Цепкало переконує, що подібні гучні погрози Лукашенка та арешт білорусів, які виходять на мітинги, щоб озвучити свою позицію, - дійсно можуть спровоувати перший "майдан" в Білорусі. Своєю думкою він поділився в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Насправді потрібно розуміти про те, що "майдан" провокує він (Лукашенко). Ніхто серед альтернативних кандидатів ніколи не говорив про "майдан", - наголосив Валерій Цепкало.

За його словами, кандидати хотіли лише чесно представити свою програму і дати білоруському народу чесно проголосувати.

"Однак Лукашенко цієї можливості людей позбавляє", - нагадав владі Цепкало.

Сам білоруський лідер уже давно дав зрозуміти, що зробить усе, аби жодних "майданів" в його країні ніколи не було.

"Держсекретар США правильно сказав, що всякі війни зараз починаються з вуличних протестів, демонстрацій, потім майдани. На майдан, якщо своїх немає (у нас замало "майданутих"), їх підтягнуть збоку. Це професійні військові, бандити, які спеціально готуються, в основному, в рамках ПВК (приватні військові компанії, — ред.) по всьому світу, і заробляють великі гроші на провокації в тих чи інших державах", — зазначив Лукашенко.

 На його думку, так було в багатьох країнах.

"Стало тільки гірше. Це керований хаос", — підкреслив білоруський лідер.

Варто звернути увагу на те, основний день голосування за кандидатів у президенти Білорусі призначений на 9 серпня. Дострокове голосування розпочнеться 4 серпня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда очільника Кремля Володимира Путіна наполегливо відмовляється визнавати свою причетність до відправки вагнеровців в Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?