Як виїхати з червоної зони карантину - пояснення МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Як виїхати з червоної зони карантину - пояснення МОЗ

Як виїхати з червоної зони карантину - пояснення МОЗ
Джерело:  online.ua

З 1 серпня в Україні набув чинності новий адаптивний карантин, за яким області поділяють на різні зони. У Міністерстві охорони здоров'я пояснили правила в'їзду та виїзду з різних зон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова.

За його словами, переїзд з "червоної зони" до "зеленої" не потребує проходження тесту на COVID-19. Водночас робота громадського транспорту в регіонах з поганою епідемічною ситуацією блокується.

"Тобто виїхати з "червоної зони" можна тільки на особистому транспорті, якщо всередині авто не більше п'яти осіб, виключаючи дітей до 14 років. При цьому здавати тест не треба", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, карантинні обмеження по всій країні пролонгували до 31 серпня. Режим їх змінили, тепер різні регіони можуть ставати згаданими "червоними зонами", якщо мають погані показники із захворюваності. Це передбачує посилення карантину до поліпшення ситуації.

Наразі до "червоної зони" вже віднесли Тернопіль, що спровокувало хвилю критики з боку місцевої влади. Мерія буквально оголосила, що виступає проти такого посилення карантину, яке вчиняє Київ.

Станом на ранок у понеділок, 3 серпня, в Україні встановили 73 158 діагнозів COVID-19. За попередню добу нових - 990. Така ситуація триває вже певний час, коли кількість зростає щодня близько на тисячу хворих.

Як повідомляв ONLINE.UA, розподіл на різні зони за рівнем поширеності інфекції впроваджений з 1 серпня також стосовно інших країн. МОЗ буде оновлювати список держав зі значним рівнем поширення COVID-19 кожні 7 днів. На цей час в червону зону Україна включила 127 країн, в зеленій зоні знаходяться 66.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?