Небезпека наближається - вчені попередили світ про неминучу катастрофу
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпека наближається - вчені попередили світ про неминучу катастрофу

Небезпека наближається - вчені попередили світ про неминучу катастрофу
Джерело:  online.ua

Людство опинилося на межі нової неминучої катастрофи, яка настане в найближчі сто років. Уже в 2100 році, за прогнозом вчених, виникне світовий потоп, в результаті якого багато країн підуть під воду. При найгіршому сценарії, половина прибережних районів буде затоплено, від чого постраждають майже 300 мільйонів людей, а це 4% загального населення планети. У грошовому еквіваленті неминуча катастрофа обійдеться світу в 14 трильйонів доларів. Такий невтішний прогноз зробили експерти австралійського Університету Мельбурна, які змоделювали карту з територіями Землі і країнами, які можуть опинитися під водою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на науковий журнал Nature.

Вчені відзначили, що активні припливи і шторми несуть всьому світу глобальну небезпеку. Тому, якщо людство не буде вживати ніяких заходів, то вже до 2100 року значну частину суші затопить через підйом рівня світового океану. Прибережні райони, розташовані на висоті близько десяти метрів над рівнем моря, можуть опинитися під водою на 50%.

На карті, змодельованої вченими, зазначено, що жервами світового потопу стануть США, де будуть частково підтоплені території штатів Північна Кароліна, Вірджинія і Меріленд, Азія - деякі регіони Китаю, Бангладешу, Індії, Океанія - північна частина Австралії. У Європі істотно постраждають північ Німеччини і Франції, а головною жертвою світового потопу стане Велика Британія.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерти заявили, що у людства залишилося шість місяців 2020 року, щоб запобігти глобальній кліматичній катастрофі, яка буде згубною для всього живого на планеті. Глава Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль звернувся з потужним закликом до всього світу, у якого залишився останній шанс, щоб змінити ситуацію в кращу сторону. Він переконаний, що саме зараз, коли влада різних країн по всьому світу планує витратити до 9 трильйонів доларів для порятунку економіки від коронавірусної кризи, прийшов час вжити заходів для зниження рівня шкідливих викидів в атмосферу, інакше в майбутньому запобігти неминучій катастрофу вже не вдасться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?