В жодному разі - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

В жодному разі - українцям зробили важливе попередження

В жодному разі - українцям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Адаптивний карантин полягає у зонуванні Україні за рівнем поширеності коронавірусу COVID-19. Повноваженнями на такий розподіл володіє виключно комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, наявні умови — можливість для балансування між безпекою та нормальними умовами для роботи.

"Згідно з постановою, яка набула чинності з 1 серпня, у нас чітко визначено алгоритм віднесення тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці до різних рівнів епідеміологічної небезпеки. Починаючи від зеленого і закінчуючи червоним. Повноваження щодо встановлення цих обмежень є винятково у комісії ТЕБ та НС, яка і визначає вже різний рівень небезпеки", - пояснив Степанов.

Він також нагадав про обмеженість повноважень місцевої влади у питанні послаблення обмежень. Органи самоврядування можуть лише посилювати їх.

"Що стосується повноважень органів місцевої влади, встановлених законом, вони можуть тільки посилювати ті чи інші епідеміологічні обмеження. І в жодному разі не пом'якшувати. І ще раз хочу підкреслити: умови адаптивного карантину, які зараз діють в нашій країні, – це максимально можливий баланс між роботою і епідеміологічною безпекою. Ми вже не встановлюємо (карантин) на території всієї області, а встановлюємо чітко – або це місто, або це район, де може бути більш складна ситуація", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, новий режим став чинним з 1 серпня. Карантин у липні продовжили до 31 серпня. Станом на ранок 3 серпня по всій країні виявили 73 158 випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я пояснили правила в’їзду  та виїзду з різних зон. За словами Степанов, переїзд з "червоної зони" до "зеленої" не потребує проходження тесту на COVID-19. Водночас робота громадського транспорту в регіонах з поганою епідемічною ситуацією блокується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?