Окупована Абхазія несподівано для всіх пішла проти Путіна - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Окупована Абхазія несподівано для всіх пішла проти Путіна - що відбувається

Окупована Абхазія несподівано для всіх пішла проти Путіна - що відбувається
Джерело:  online.ua

Так звана влада окупованої Абхазії б'є на сполох через чергове рішення президента РФ Володимира Путіна, який раптово вирішив відкрити кордон РФ з регіоном. "Міністерство охорони здоров'я" невизнаної Абхазії зібрало екстрену нараду через погіршення ситуації з захворюваністю на коронавірус після приїзду тисяч росіян. Абхазькі медики наполягають на тому, щоб росіянам заборонили в'їзд до регіону, так як система охорони здоров'я "захлинеться" від них, а лікарні не зможуть надати допомогу навіть своїм громадянам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОЗ невизнаної Абхазії.

"Вже на цьому етапі розуміємо, що впоратися з таким потоком хворих буде вкрай складно, а додавши до нашого населення тих, хто приїде, ми просто "захлинемося" і не зможемо надати допомогу ні нашим громадянам, ні будь-кому ще", - заявив "заступник міністра охорони здоров'я" Абхазії Алхас Конджарія.

Він назвав несподіваним, що Росія "просто повністю відкрила" кордон для всіх бажаючих, не ввівши додаткових обмежень. За його словами, раніше планувалося, що в регіон будуть пускати росіян тільки при наявності довідки про відсутність COVID-19. Абхазький чиновник підкреслив, що тільки за перший день після відкриття кордону в Абхазію приїхали близько 7500 осіб з РФ, після чого лікарні почали масово заповнюватися хворими на коронавірус.

Нагадаємо, Абхазія проголосила незалежність після війни з грузинськими військами в 1993 році, в чому її підтримала Росія. У 2008 році після п'ятиденної російсько-грузинської війни Москва визнала незалежність Абхазії, незважаючи на те, що Грузія і країни Заходу вважають сепаратистські Абхазію і Південну Осетію територіями, окупованими Росією, і звинувачують Росію в порушенні територіальної цілісності країни і анексії її території. Росія надає фінансову допомогу Абхазії і за офіційними, і за неофіційними каналами, а також роздала паспорта близько 90% її жителів, як це відбувається на українському Донбасі і в молдавському Придністров'ї. На території самопроголошеної Абхазії знаходяться російські військові бази, а Кремль відмовляється йти з грузинського регіону і не погоджується на переговори з Тбілісі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Грузія хоче боротися з окупацією Росії за прикладом України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?