Вони є злочинцями - У Авакова виступили з несподіваними вимогами
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони є злочинцями - У Авакова виступили з несподіваними вимогами

Вони є злочинцями - У Авакова виступили з несподіваними вимогами

У Міністерстві внутрішніх справ наголосив, що затримані в Білорусі найманці ПВК "Вагнер" можуть володіти двома громадянствами. Йдеться про осіб з українськими паспортами, які воювали на Донбасі з боку окупанта. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".

За словами заступника міністра Антона Геращенка, українська сторона наполягає на передачі злочинців.

"Вони є злочинцями і вони за законодавством Білорусі мають бути видані Україні для суду, тому міністерство внутрішніх справ вимагає від Білорусі видати цих осіб, щоб ми могли судити цих людей за злочини проти нашої країни. Оскільки ПВК "Вагнер" — це структура, яка є напівдержавною і вона використовується для просування російських державних інтересів на території України, Сирії, Судані, Лівії, зрозуміло, що Росія і їхнє керівництво будуть відстоювати цих осіб", - пояснив Геращенко.

Посадовець додав, російський уряд має не аби який вплив на Білорусь, тож затримані можуть дуже скоро опинитися на волі. Офіційний Київ тим часом все одно наполягає на видачу осіб, причетних до війни проти України.

"Називалась цифра 9 ("вагнерівців" з українськими паспортами - ONLINE.UA), але інформацію ще перевіряють. Там можуть бути люди із подвійним громадянством, бо багато тих, хто зрадив інтереси України беруть російське громадянство. Зараз правоохоронні органи України перевіряють інформацію, щоб мати більше інформації", - додав Геращенко.

Перемовини з Мінськом щодо екстрадиції ще тривають.

Нагадаємо, 32 осіб білоруські силовики затримали на туристичній базі неподалік від столиці країни. Їх буквально з першого дня назвали російськими найманцями. Кремль спростовує причетність до "росіян", але вимагає їх відпустити через безпідставність звинувачень.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруські слідчі допитали кожного із затриманих, виявилося, що 15 осіб з них планували летіти з Білорусі до Туреччини, двоє — на Кубу, 11 осіб — до Венесуели, один — в Сирію, але збиралися здійснити переліт одним літаком.

При цьому один з бойовиків, як з’ясувалося, взагалі не знав куди летить, а троє від показань відмовилися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?