Це нова фаза - США приголомшили світ несподіваною новиною
Категорія
Світ
Дата публікації

Це нова фаза - США приголомшили світ несподіваною новиною

Це нова фаза - США приголомшили світ несподіваною новиною
Джерело:  online.ua

Одна з найавторитетніших медичних радниць американського лідера Дональда Трампа, Дебора Біркс, виступила з резонансною заявою - вона зізналася, що в США розпочалась нова фаза пандемії коронавірусу. За її словами, відтепер недуга активно поширюється не лише у мегаполісах, а й у сільській місцевості. Варто звернути увагу на те, що станом на 3 серпня у США коронавірусом інфікувались понад 4 мільйони 667 тисяч осіб, більше ніж 154 тисячі – померли. Одужали 1 мільйон 486 тисяч хворих. За весь час пандемії діагностували у понад 18 мільйонів 78 тисяч осіб. Більше ніж 689 тисяч випадків – летальні. Перемогли хворобу майже 10 мільйонів 670 тисяч людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Ми перебуваємо у новій фазі. Теперішня ситуація відрізняється від попередньої – тієї, що була навесні. Вірус надзвичайно швидко поширюється сільською місцевістю, у містах також", - підкреслила доктор Біркс.

Що важливо розуміти, звернення радниці Трампа стосується передусім саме жителів сільської місцевості, адже мешканці міст уже звикли до епідеміологічних обмежень. Біркс вкотре нагадала американцям, що потрібно носити маски навіть вдома, якщо у будинку живе родина з кількох поколінь. За її словами, цей захід безпеки повинен захистити людей старшого покоління та тих, що мають супутні захворювання.

Ще один фактор ризику, про який нагадал Біркс, активний рух всередині країни у період відпусток.

"Подорожуючи по штатах, я побачила, що американці – в активному русі. Якщо ви поїхали на відпочинок, то, коли повернетесь, подумайте про захист людей, які мають супутні захворювання. Отож, бодай припустіть, що ви можете бути інфіковані", - зауважила радниця Дональда Трампа.

Варто нагадати також про те, що надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров’я знову погіршив прогноз по пандемії коронавіруса, в зв’язку з чим було вирішено продовжити режим міжнародної надзвичайної ситуації ще на три місяці — до листопада 2020 року. У ВООЗ наголосили, що пандемія COVID-19 — це криза, яка трапляється раз на століття, а її наслідки людство буде відчувати протягом десятиліть.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава МОЗ Максим Степанов  озвучив українським громадянам важливе та екстрене попередження. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?