Український нардеп поїхав на відпочинок до окупованого Криму - в МВС відреагували на скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Український нардеп поїхав на відпочинок до окупованого Криму - в МВС відреагували на скандал

Український нардеп поїхав на відпочинок до окупованого Криму - в МВС відреагували на скандал

Кум президента Росії Володимира Путіна, глава партії "Опозиційна платформа - За життя" і народний депутат України Віктор Медведчук відправився з дружиною Оксаною Марченко на відпочинок в окупований Крим. Цей інцидент викликав резанансну реакцію в українців, які обурилися поїздкою українського нардепа на анексований український півострів. Звернули українці увагу і на той факт, що Медведчука під час його поїздки окупований РФ Крим супроводжують співробітники Державної служби охорони. У МВС відреагували на виниклий скандал. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що відомство не володіє цією інформацією, але якщо вона підтвердиться, то діям охоронців буде дана правова оцінка відповідно до українського законодавства. Про це Геращенко заявив в ефірі  Громадського радіо, передає ONLINE.UA.

"Я знаю, що Медведчук поїхав до Криму, а по відношенню до співробітників ДСО інформації немає, якщо це дійсно співробітники ДСО, які працюють і найняті ним за гроші, то будемо давати цьому оцінку. Щодо Медведчука - це його бажання відпочивати в анексованому Криму, а моральна сторона питання, ну яка може бути моральна сторона, коли людина є другом і кумом президента держави агресора Володимира Путіна", - прокоментував ситуацію заступник Авакова.

Прес-секретар депутата Верховної Ради Олег Бабанін підтвердив, що Медведчук дійсно відпочиває з сім'єю в окупованому Криму. Бабанін зазначив, що на даний момент Медведчук перебуває у відпустці як народний депутат.

Як відомо, сім'я Медведчука володіє земельною ділянкою під Ялтою площею понад 5 тис. квадратних метрів, будинком та господарськими спорудами. Як випливає з декларації нардепа, цим майном володіє його дружина Оксана Марченко. Раніше ЗМІ неодноразово показували розкішну резиденцію Медведчуків біля Сімеїзу - широко відомою вона стала після того, як Медведчук сім років тому там зустрічав з шампанським Путіна. При цьому в генплані, затвердженому вже окупаційною "владою" Ялти, цей будинок позначений як Палац Медведчука.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що навесні 2020 року Медведчук їздив в Москву для переговорів з Путіним по Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?