Україна поставила новий ультиматум іноземному уряду - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна поставила новий ультиматум іноземному уряду - що відомо

Україна поставила новий ультиматум іноземному уряду - що відомо
Джерело:  online.ua

Україна виступила з новим жорстким закликом на адресу іранського уряду. Офіційний Київ очікує покарання для всіх осіб, які причетні до трагедії рейсу PS752 українського лайнера під Тегераном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство юстиції.

За оприлюдненими даними, напередодні відбулася онлайн-зустріч представників влади з родинами загиблих у катастрофі. Учасниками її стали заступниця голови Мін'юсту Валерія Коломієць, заступник міністра закордонних справ Євген Єнін та заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Наголошується, що обговорення перш за все торкнулося результатів першого раунду переговорів Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752.

"Україна разом із Афганістаном, Великою Британією, Канадою та Швецією у складі Координаційної групи вчергове закликали Іран здійснити повну компенсацію сім’ям жертв збитого літака МАУ та провести повне, прозоре і незалежне розслідування трагедії, відповідно до міжнародних стандартів", - заявила Коломієць.

Посадовиця звернула увагу, представники Координаційної групи та представники Ірану обговорювали підготовку наступних раундів процесу врегулювання наслідків трагічного інциденту.

Нагадаємо, лайнер МАУ впав 8 січня. Іранське командування після кількох діб взяло на себе відповідальність і визнало — військовослужбовці випадково уразили літак ракетою, оскільки перебували напоготові через конфлікт з США. Загинули 176 осіб, серед яких український екіпаж з 9 фахівців та два українські пасажири.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна провела перший раунд переговорів з іранськими представниками з приводу катастрофи лайнера МАУ. Правоохоронні органи виступили за проведення спільного розслідування щодо трагедії. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?