Ми не можемо - МВС несподівано відреагувало на гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не можемо - МВС несподівано відреагувало на гучний скандал

Ми не можемо - МВС несподівано відреагувало на гучний скандал
Джерело:  ТСН

"Укрзалізниця" на тлі резонансного нападу на жінку в потязі запропонувала повернути правоохоронців у вагони. Міністерство внутрішніх справ не вважає це доцільним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

За словами заступника міністра Антона Геращенка, неможливо приставити поліцейських до кожного вагону.

"Я вважаю, що "Укрзалізниця" як господарчий об'єкт цілком повинна забезпечувати безпеку не тільки використовуючи поліцію, а й приватні служби охорони, які б працювали за контрактом. Законодавство цьому не перечить. Поліцейського ми не можемо приставити до кожного вагона", - пояснив посадовець.

Натомість в МВС запропонували встановити камери у вагонах, що дозволило б фіксувати усі порушення.

"Щоб у будь-якому випадку можна було знайти злочинця з більшою вірогідністю, ніж зараз", - додав Геращенко.

Він також звернув увагу на відсутність офіційного звернення до поліцейської служби від залізничного відомства. МВС його розгляне, як тільки його надішлють.

Згаданий інцидент стався у потязі Маріуполь — Київ 31 липня. Майже оголений чоловік увірвався до купе, де спала жінка з сином. Він заблокував двері, побив жінку та намагався її зґвалтувати.

Зловмисника затримали. Київський суд заарештував його на два місяці без права на заставу. Відкрито одразу дві кримінальні справи — про побиття та спробу ґвалтування.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 серпня правоохоронці ліквідували полтавського терориста Романа Скрипніка, який раніше захопив в заручники полковника обласної поліції Віталія Шияна. Після восьми днів пошуків, поліцейським вдалося знайти зловмисника, але він знову, погрожуючи гранатою, взяв в заручники капітана поліції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?